Sandra

Dít is het eetdagboek van Sandra Waterschoot van Leukerecepten.nl

Sandra Waterschoot, bekend van haar blog Leukerecepten.nl, vertelde in Santé uitgebreid over haar leefstijl. We nemen een kijkje in haar eetdagboek.

Experimenteren met nieuwe gerechten en smaken? Sandra Waterschoot-Koopmans (33) was er nooit zo van. Tot ze in aanraking kwam met andere keukens dan de Nederlandse. Ze begon de blog Leukerecepten.nl en wil nu anderen inspireren zelfverzekerder te worden in de keuken

Ontbijt 

“Doordeweeks ontbijt ik bijna altijd hetzelfde: met havermout – kort gekookt in amandelmelk – en banaan, kiwi of perzik. Ik drink een glas sinaasappelsap en een kop koffie of groene thee. In het weekend ontbijten we uitgebreid. Vaak maken we een croque-madame of wentelteefjes.” 

Lunch

“Een van mijn favoriete lunchgerechten is een volkorencracker met avocado, geitenkaas en een snuf chili. Of een broodje met pesto, tomaat en mozzarella. Ook maak ik geregeld een pan verse soep waarvan ik een paar dagen kan lunchen. Soms grijp ik naar een ongezondere keuze, zoals een (vegetarisch) worstenbroodje of saucijzenbroodje.” 

Avondeten

“Ik kook bijna nooit hetzelfde, omdat ik vaak nieuwe recepten maak voor mijn blog. Als ik weinig tijd heb, maak ik een broodje falafel. Anders ga ik graag voor een ovenschotel of quiche. Gemiddeld een keer per week is het restjesdag. Dan maak ik een pastagerecht of roerbakschotel met ingrediënten die op moeten.” 

Tussendoor 

“Ik drink de hele dag door thee en pak tussendoor regelmatig een koekje of stukje chocolade. Verder bak ik vaak een cake of taart die natuurlijk geproefd moet worden, maar vaak deel ik die ook uit aan visite. ’s Avonds proberen we het snacken in toom te houden en eten we fruit, een cracker of maiswafel. Een keer per week eet ik chips.” 

Lees ook: dit is het eetdagboek van Anki Willemsen van Lazyfitgirl

Bron: archief Santé, september 2020 Tekst: Belinda Faullaux Fotografie: Eric Waterschoot