honger hebben

Is het normaal om honger te hebben tijdens het afvallen?

Is het normaal om honger te hebben als je aan het afvallen bent? Je hoort zeker niet voortdurend een knorrende maag te hebben, maar met een beetje honger is niets mis.

Zo hoort het niet…

Wanneer je constant honger hebt, terwijl je een dieet volgt gaat er iets mis. Het is belangrijk dat je genoeg blijft eten, voor je gezondheid en om je metabolisme op gang te houden.

Zo hoort het…

Met een klein beetje honger is echter niets mis. Na een goede maaltijd heeft je lichaam voor een paar uur brandstof. Het is heel normaal dat je naarmate de volgende maaltijd nadert een beetje honger krijgt. Het is een teken dat je lichaam weer voedingsstoffen nodig heeft.

Relatie tussen honger en afvallen

Toch hangen honger hebben en afvallen nauw met elkaar samen. Vooral wanneer je net begint met een nieuw eetpatroon, kun je vaker honger hebben. In het begin weet je nog niet hoeveel eten je nodig hebt om het te redden tot de volgen de maaltijd.

Belangrijk signaal

Als je het niet gewend bent om je hongerig te voelen, zal het wennen zijn. Zie een licht hongergevoel als een teken dat je lichaam de calorieën verbruikt in plaats van opslaat.

Beeld Getty Images Bron: Fitsugar

BESTEL HIER

Gerelateerde artikelen