tekenen-bloedonderzoek-doen

Drie tekenen dat je wellicht een bloedonderzoek moet doen

Soms merk je dat er iets mis is in je lichaam, maar je weet niet goed wat dit is. Misschien heb je veel last van hoofdpijn, word je vaak duizelig, voel je je de laatste tijd erg zwak of is er gewoon iets ‘off’? Een bloedonderzoek kan je dan inzicht geven in hoe je bloed er uitziet en of je bijvoorbeeld van een bepaalde stof een tekort of juist een overschot hebt. Dat kan maar zo, en dat zal je niet weten zonder dat je een bloedonderzoek doet. De volgende tekenen kunnen een aanleiding zijn tot een bloedonderzoek.

Je bent moe en lusteloos

Als je de laatste tijd vaak moe bent, schrijf je dat vaak snel zelf af. Want misschien heb je toevallig niet goed geslapen, of ben je de laatste dagen erg druk, of misschien denk je zelfs dat het een teken is van luiheid. Echter kan vermoeidheid een teken zijn dat er iets mis is als het gaat om je lichaam en de hoeveelheid stoffen in je bloed. Misschien heb je bijvoorbeeld bloedarmoede, of kom je een bepaalde stof tekort. Door een bloedonderzoek te doen, krijg je hier meer inzicht in en kom je erachter wat je kunt doen om je energieke, levendige zelf weer terug te krijgen.

Je merkt problemen met een orgaan

Naast het meten van stoffen in je bloed, meet een bloedonderzoek ook hoe diverse organen in je lichaam functioneren. Denk aan je hart, lever of nieren. Is er een probleem met een van deze organen? Dan zal dat wellicht af te lezen zijn uit een algemeen bloedonderzoek. Als je zelf dus vermoedt dat er iets mis is met bijvoorbeeld je hart of nieren, dan is het verstandig om jouw bloed te laten onderzoeken. Komt er niks uit? Dan kunnen er vervolgstappen gezet worden om toch te achterhalen wat het probleem is.

Je twijfelt over je gezondheid

Als je iemand bent die zelf niet goed weet of je nou eigenlijk wel of niet gezond leeft, kan een bloedonderzoek inzicht geven. Want krijg je wel genoeg vitamines binnen? Zijn je suikerwaarden goed, of zijn deze te hoog of zelfs te laag? Hoe is het ijzergehalte in je bloed? Dit zijn allemaal dingen die belangrijk zijn voor een mens en als je inzicht hebt hierin, kun je het verbeteren óf hoef je je minder zorgen te maken over hoe gezond je eigenlijk echt bent. Wel zo fijn, en het kan natuurlijk geen kwaad om het zeker te weten.

– Dit artikel is een partnerbijdrage van Prescan.nl

Gerelateerde artikelen