scheerfouten

Dit zijn de meest gemaakte scheerfouten

Even snel zonder scheerschuim je benen scheren, of je scheermesje in de douchecabine late liggen. Fout, fout, helemaal fout! Dit zijn de meest gemaakte scheerfouten.

1. Per se een vrouwenscheermes gebruiken

Ze zijn natuurlijk wel in de leukste kleuren verkrijgbaar, maar het is niet per se nodig om een vrouwenscheermes te gebruiken als je een vrouw bent. Je moet een scheermes gebruiken dat fijn aanvoelt. Dat kan net zo goed een exemplaar zijn die in het mannenschap staat. Dus probeer uit wat jij het fijnste vindt.

Lees ook: Zo houd je je handen zacht

2. Scheren op een droge huid

Is het slecht om je benen op een droge huid te scheren. Volgens experts is het antwoord ‘ja’. Gebruik liever een scheerlotion om beschadigingen van je huid door het scheren te voorkomen. Probeer ook niet telkens over hetzelfde stukje huid te gaan met je scheermes. Ook dan is de kans op beschadiging van je huid aanwezig.

Door te scheren op een droge huid is de kans op ingegroeide haren, jeuk en huidirritatie groot. Als je niet kunt scheren met water, kun je altijd iets van zeep of conditioner gebruiken.

3. Aan het begin van je douchesessie scheren

Het is beter om te scheren als je al een tijdje onder de douche staat of in bad zit. Je huid is dan warmer, je poriën staan meer open en de haartjes die je wilt scheren, zijn zachter.

4. Je scheermes in de douchecabine bewaren

Het is beter om je scheermes op een droge plek te bewaren dan in een vochtige ruimte. Hierdoor voorkom je roest en bacteriën. Door roest kunnen de mesjes eerder bot worden.

5. Te lang wachten met vervanging van je mesjes

Hoe vaak je je mesjes moet vervangen, hangt een beetje af van hoe vaak je je scheermesje gebruikt. Het is in ieder geval belangrijk dat je ze regelmatig vervangt. Als je merkt dat je mesjes een beetje bot zijn of als het scheren niet lekker voelt, dan is het hoog tijd om je mesjes te vervangen! Meestal is dat na tien scheerbeurten.

6. Een scheermes van een ander

Deskundigen zijn het erover eens: deel je scheermes niet met een ander, ook al is het je partner. Je wisselt bacteriën en ziektekiemen en dat is natuurlijk niet altijd even fris.

TEKST SANTENL

BEELD GETTYIMAGES

23 NOVEMBER 2023

Tip van de redactie

FOREO LUNA™ gezichtsreiniger en massage-apparaat
Foreo
Bestel hier

Gerelateerde artikelen