Stel liefde

Dít rapportcijfer geeft de gemiddelde Nederlander hun seksleven

Welk rapportcijfer geef jij je seksleven? Check even dit onderzoek van Universiteit Utrecht om te zien of je bij het gemiddelde zit.

Wetenschappelijk tijdschrift Quest, Universiteit Utrecht en de Radboud Universiteit deden een gezamenlijk relatieonderzoek om te zien hoe het ervoor staat met het liefdesleven van Nederlanders. Daar kwamen meerdere opvallende cijfers uit, bijvoorbeeld dat er in 1 op de 4 relaties amper nog gesekst wordt. Vooral mensen van veertig jaar en ouder staan geregeld droog: 30% daarvan zegt nooit of maar een paar keer per jaar de liefde te bedrijven met hun partner.

Bescheiden rapportcijfer

Het gaat natuurlijk niet om de kwantiteit, maar de kwaliteit, zul je nu misschien denken. De onderzoekers vroegen daarom tevens naar welk rapportcijfer de ondervraagden hun seksleven zouden geven. Daar kwam een bescheiden 6,7 uit.

Relatie kakt niet in

Overigens werd er een populaire gedachte ontkracht. Namelijk dat je relatie zou inkakken als je kinderen krijgt. Dat blijkt wel mee te vallen, want maar 7% van de ondervraagden vond dit daadwerkelijk het geval.

Tip van de redactie

Je seksleven opleuken? In Joliens debuut Zinderend Leven vind je prangende kwesties uit haar praktijk en hoe ze deze met humor en empathie te lijf gaat. Plezier tussen de lakens creëer je namelijk zelf, alleen je moet nét even weten hoe.

Zinderendleven 1
Lezen