Michelle van Roost

Dit is het eetdagboek van voedingsdeskundige Michelle van Roost

In de rubriek ‘Eetdagboek van’ nemen we deze keer een kijkje in die van Michelle van Roost; bekend van kennis- en communicatiebureau Voedingsjungle.

Waar voedingsdeskundige Michelle van Roost (46) slecht tegen kan? De enorme verwarring over wat nu gezonde voeding is. Vandaar haar missie: helderheid bieden in de wirwar aan voedingsadviezen. Dit is haar eetdagboek.

Wie is Michelle?

Voedingsdeskundige Michelle van Roost is de naam achter kennis- en communicatiebureau Voedingsjungle. Met Voedingsjungle wil ze helderheid scheppen in de wirwar aan voedingsadviezen. Michelle is voorzitter van de BGN, de Beroepsvereniging Gewichts-consulenten Nederland. Ze werkt als BGN-gewichtsconsulent kind en gezin en heeft een eigen praktijk. In 2018 startte Michelle een initiatief om de Nutri-Score meer in lijn te brengen met de Nederlandse voedingsrichtlijnen. Met Manon van Eijsden, tot 2020 Michelles collega bij Voedingsjungle, publiceerde Michelle in 2018 het boek Wegwijs in de Voedingsjungle – Gewoon gezonde voeding voor kinderen van 0 tot 9. In 2024 verscheen de compleet herziene uitgave van dit boek. Michelle woont met haar man, haar drie kinderen en hun hond in Amersfoort.

Michelle021 Preview
Michelle van Roost

Eetdagboek van Michelle van Roost

Ontbijt

“Ik ontbijt standaard met iets van zuivel, volkorengranen en fruit. Bijvoorbeeld yoghurt met muesli of havermout, banaan, appel, peer of ander fruit. En met koffie én thee. Liefst eet ik een stevig ontbijt waarmee ik toe kan tot de lunch.”

Lunch

“Ik lunch graag warm, bijvoorbeeld met een kliekje van de avond ervoor. En dan neem ik er vaak nog wat fruit of komkommer bij. Anders een snelle salade van witlof, aangevuld met wat er in de koelkast ligt en wat noten. Of een simpele tosti.”

Lees ook het eetdagboek van Anouk Puister

Avondeten

“Meestal kook ik. Vaak vegetarisch, al doen we er soms vlees bij voor wie wil. We koken een mix van wat de kinderen lekker vinden en onze eigen favorieten – dat matcht niet altijd. We hebben meestal ook een koude groente op tafel; een salade of gewoon plakjes komkommer en snoeptomaatjes. Op vrijdag eten we standaard met vrienden en altijd hetzelfde: een zelfgemaakte lasagne met een salade. Een supergezellige manierom samen het weekend in te gaan.”

Tussendoor

“Koffie en thee. In de middag vaak gezouten nootjes of crackers, al dan niet met wat beleg. En in het weekend chips. Heerlijk!”

LEES OOK

Fotografie: Bart Honingh
Tekst: Belinda Fallaux

Uit andere media


Maaike van Oostveen

Maaike werkt sinds 2019 als (freelance) redacteur en content creator. Dit deed ze onder andere voor merken en titels als NTR, CosmoGIRL! en Corendon. Met een grenzeloze nieuwsgierigheid en veel enthousiasme schrijft ze voor Santé over alles wat het leven leuker, makkelijker en gezonder maakt. Als reisliefhebber haalt ze inspiratie uit verschillende culturen, terwijl haar liefde voor dieren en goede koffie haar dagelijkse geluksmomentjes vormen. Naast het creëren van inspirerende content voor Santé, is ze ook actief op TikTok of kan je haar tegenkomen op evenementen als hostess.

Meer van Maaike