Eetdagboek Anouk Puister

Dit is het eetdagboek van Anouk Puister van Happy Sleeper

In de rubriek ‘Eetdagboek van’ nemen we deze keer een kijkje in die van Anouk Puister; bekend van Happy Sleeper.

De hele nacht naar het plafond staren? Anouk Puister weet als geen ander hoe dat voelt. Er was een crisis voor nodig om échte rust te vinden – en niet alleen ’s nachts. Met haar bedrijf Happy Sleeper helpt Anouk nu ook anderen om beter te slapen en meer energie en voldoening te ervaren. Dit is haar eetdagboek.

Wie is Anouk?

Anouk Puister (46) werkte 15 jaar in de corporate wereld. In 2016 leidde een burn-out tot een persoonlijke ommekeer. Anouk besloot zich te focussen op de onderliggende patronen van haar slaapproblemen. Ze verdiepte zich in slaapwetenschap en ontdekte de connectie tussen slaap, ontspanning en zelfbewustzijn. In 2018 bundelde ze haar kennis en persoonlijke ervaringen in My Happy Sleeper Company. Sindsdien deelt ze haar visie en inspireert ze bedrijven met masterclasses en coacht ze gedreven professionals naar meer energie en voldoening. In februari 2025 verscheen haar boek Beter slapen. Anouk woont met haar gezin in Aalsmeer.

Eetdagboek Anouk Puister

Eetdagboek Anouk Puister

ONTBIJT

“Ik ontbijt gevarieerd. Bijvoorbeeld met (lactosevrije) yoghurt, blauwe bessen, noten, zaden, kaneel en chiazaad. Of een groene smoothie met banaan, amandelmelk en spinazie. Of ik neem crackers met avocado of kipfilet of pindakaas en banaan. In het weekend ontbijt ik meestal wel wat uitgebreider.”

Lees ook: ‘6 heerlijke smoothies om je dag vol energie te beginnen’

LUNCH

“Liefst eet ik geen brood, maar ik val er vaak wel op terug. Ik kies dan spelt- of desembrood met iets als hummus, avocado, kaas, een eitje, kipfilet, tomaat of tonijn. Favoriete alternatieven zijn soep, een snelle salade of de leftovers van de avond ervoor.”

AVONDETEN

“Meer zonder dan met vlees. Voor de inspiratie gebruik ik soms maaltijdpakketten. Dan neem ik een tijdelijk abonnement op een maaltijdbox.
Na het avondeten eet ik meestal wel nog iets kleins zoets. Ik eet liever niet later dan acht uur, anders slaap ik minder lekker (in).”

TUSSENDOOR

“Na het ontbijt drink ik een decaf koffie, soms met opgeschuimde havermelk. Mijn snacks zijn noten, fruit of een proteïnebar. Ik eet elke dag een stukje pure chocola. Verder drink ik zo veel mogelijk gekookt warm water, thee of licht bruisend water. In het weekend drink ik weleens een glas wijn. Maar niet meer dan twee, gezien de impact op mijn mood en lijf de dagen erna. Of ik kies voor een cocktail. Tegenwoordig heb je lekkere non-alcoholische alternatieven waar ik wel blij mee ben.”

Tip van de redactie

Slaap is essentieel voor welzijn en prestaties. Anouk Puister deelt wetenschappelijk onderbouwde methoden in Beter Slapen om je nachtrust te verbeteren. Herstel je natuurlijke ritme met praktische tips en wordt weer uitgerust wakker. Voor meer informatie, klik op onderstaande button.

Lees ook: ‘Zo maak je thuis havermelk (makkelijk en snel!)’

Tekst: Belinda Fallaux | Fotografie: Bart Honingh | Visagie: Linda Huiberts

Uit andere media


Maaike van Oostveen

Maaike werkt sinds 2019 als (freelance) redacteur en content creator. Dit deed ze onder andere voor merken en titels als NTR, CosmoGIRL! en Corendon. Met een grenzeloze nieuwsgierigheid en veel enthousiasme schrijft ze voor Santé over alles wat het leven leuker, makkelijker en gezonder maakt. Als reisliefhebber haalt ze inspiratie uit verschillende culturen, terwijl haar liefde voor dieren en goede koffie haar dagelijkse geluksmomentjes vormen. Naast het creëren van inspirerende content voor Santé, is ze ook actief op TikTok of kan je haar tegenkomen op evenementen als hostess.

Meer van Maaike