komkommer

Dit doet komkommer voor jouw lichaam

1 juli is de Dag van de komkommer! Dat wist je vast nog niet. Komkommer bevat niet alleen veel water, maar ook andere stoffen die heel gezond voor je zijn. Maar komkommer heeft nog veel meer gezondheidsvoordelen.

Komkommer is door het hoge vochtgehalte lekker hydraterend. Daarnaast reinigen komkommers je lichaam. Vaak slaan we overtollig water op in ons lichaam, wat ervoor zorgt dat we altijd wat extra gewicht meedragen. De stoffen in komkommers stoten het overtollige water af, waardoor niet alleen het vocht, maar ook afvalstoffen worden afgevoerd. Zo wordt je lichaam gereinigd en blijft het gehydrateerd.

Er wordt vaak beweerd dat komkommers ook goed zijn voor je huid. We leggen plakjes komkommer op ons gezicht omdat wij denken dat dit effect heeft. In verschillende onderzoeken is naar voren gekomen dat geen enkele stof in komkommer effect heeft op de huid. Tot zo ver het slechte nieuws. Voor een gezonde huid kun je beter een maskertje kopen dat extra vocht inbrengt.

ModeMode

Voor een mooie, gezonde huid is het wel belangrijk om gehydrateerd te blijven. Als het je niet lukt om genoeg water te drinken, kun je komkommers eten om voor een goede vochtbalans.

Voor een mooie, gezonde huid is het wel belangrijk om gehydrateerd te blijven. Als het je niet lukt om genoeg water te drinken, kun je komkommers eten om voor een goede vochtbalans.Nog een leuk weetje over komkommers: ze bevatten een stofje dat een slechte adem tegengaat. Dit stofje doodt de slechte bacteriën in je mond die ervoor zorgen dat je adem niet fris ruikt. Heb je dus last van een slechte adem, druk dan een schijfje komkommer tegen je gehemelte.

Beeld: Getty Images

Tip van de redactie

Apple Watch
Apple Watch
Klik hier
Komkommer

Bewaar op Pinterest

Wil je deze informatie bewaren voor later? Klik op de afbeelding en pin hem op Pinterest! Volg Santé ook op Pinterest