Meer Energie

Dipje? 5 tips voor meer energie

Na deze tips kun je er weer even tegenaan. Meer energie krijg je zo.

Wil je meer energie krijgen? Dat is makkelijker dan je denkt.

1. Ga even weg van je bureau
Al is het maar om thee te zetten, even weg zijn van je bureau kan helpen om straks nog even te knallen. Nog beter is het om even naar buiten te gaan.

Krachttraining meer energie santenl
Krachttraining geeft energie

Lees ook: lui zijn is goed voor je

2. Luister de juiste muziek
Muziek heeft veel invloed op hoe we ons voelen. Zet een upbeat nummer aan om jezelf een boost te geven. Even zingen of dansen, heeft nog meer effect.

Lees ook: zo veel kost 5 minuten warm douchen

3. Lach voor meer energie
Lucky tv, grappige kattenvideo’s… Alles waarom jij moet lachen, kan je helpen om na het kijken van de video weer iets geconcentreerder aan de slag te gaan.

Bekijk de grappigste katten video’s hier

4. Kom in beweging
Een minuut planken, 20 jumping jacks, een paar keer de trap op en neer. Beweging maakt je energieker, dat komt doordat je hartslag omhoog gaat en het bloed sneller stroomt.

5. Neem een douche
Als je in de gelegenheid bent: een douche frist je letterlijk en figuurlijk op. Neem bij voorkeur een iets koudere douche dan je gewend bent: van een paar graden kouder douchen zou je al alerter worden.

TEKST MANON DAELMANS

BEELD GETTY IMAGES

23 NOVEMBER

TIP VAN DE REDACTIE

In Het Nieuwe Yogaboek ontrafelt Johan Noorloos de kern van prominente yogastijlen, introducerend: Anicha yoga. Dit staat voor bewustwording, verbinding en vrijheid. Het geïllustreerde boek belicht yogageschiedenis, anatomie en praktische tips, een verrijking voor zowel beginners als ervaren yogi’s. Voor meer informatie klik op onderstaande button.