Green Juice

De voordelen van een green juice

Green juices zijn de rocksterren van de gezondheidswereld. Ze condenseren verschillende porties fruit, groenten en andere superfoods tot een enkele, gemakkelijk te consumeren drankje.

Omdat er zoveel in één drankje zit, is een green juice ongelooflijk voedzaam en hebben ze een indrukwekkende lijst met gezondheidsvoordelen. Daarover meer in dit artikel!

Energie voor de hele dag

Als je moe bent, wat is dan het eerste waar je naar reikt? Koffie? Een energiedrankje? Hoewel sommige cafeïnehoudende dranken zoals thee en koffie met mate perfect gezond zijn, zijn ze geen remedie voor de echte reden dat je moe bent. Naar schatting 9 van de 10 mensen hebben een tekort aan belangrijke vitamines en mineralen. Als je lichaam geen voedingsstoffen meer heeft, werkt het gewoon niet zoals het zou moeten, waardoor je je vermoeid voelt. Een green juice is de perfecte remedie aangezien het zorgt voor een bijna onmiddellijke verhoging van de energie. 

Betere darmgezondheid

Je darmen zijn de basis van gezondheid. Het kan zelfs het verschil zijn tussen depressief en gelukkig zijn. Het beïnvloedt dan ook bijna elk aspect van je gezondheid. Daarom is het van cruciaal belang om stappen te ondernemen om ervoor te zorgen dat je darm gezond is en het drinken van een green juice ondersteunt de darmgezondheid. Dat komt omdat deze drankjes spijsverteringsenzymen en prebiotica bevatten. Sommige green juices van hogere kwaliteit bevatten bovendien zelfs probiotica. Dit zijn goede bacteriën waarvan bekend is dat ze de darmgezondheid ondersteunen. Al deze stoffen kunnen de gezondheid van je darmen drastisch verbeteren.

Kan veroudering vertragen

Als je geen grote verscheidenheid aan groenten, fruit en kruiden eet, mis je een belangrijk onderdeel van welzijn: antioxidanten. Antioxidanten beschermen je lichaam tegen oxidatieve schade, die bijdraagt ​​aan fysieke veroudering. Studies hebben oxidatieve schade in verband gebracht met de ontwikkeling van kanker, diabetes, hartaandoeningen en meer. En de beste bron voor antioxidanten is te vinden in fruit en groenten. Een analyse van 95 onderzoeken door wetenschappers van het Imperial College London toonde zelfs een opmerkelijke bescherming tegen een reeks ziekten aan wanneer dagelijks 10 porties fruit en groenten werden geconsumeerd. Dit beschermende voordeel kwam alleen van planten. Green juices geven je meerdere porties voedzame superfoods om je inname van antioxidanten te stimuleren.

DIT IS EEN EXTERNE BIJDRAGE