dakraam

De voordelen van een dakraam in je huis plaatsen

Twijfel je al een aantal jaar over een dakraam in jouw huis? Om meer licht te creëren of een ruimer gevoel te hebben in huis, is een dakraam een goede optie. Het is een goedkopere oplossing dan een nieuwe dakkapel of een grote verbouwing, maar zorgt wel degelijk voor een groot verschil. Lees snel verder, dan kan je deze zomer nog een dakraam in je huis plaatsen.

Meer wooncomfort

Een dakraam brengt meer wooncomfort in jouw huis. Nu we steeds meer thuis werken hebben meer mensen een thuiskantoor die vaak op een donkere zolderkamer is. Je kan kiezen voor een uitgebreide verbouwing, maar ook voor een dakraam dat snel is geplaatst. Hij zorgt ook nog eens voor natuurlijk lichtinval. Wooncomfort is zeker wat waard. Je huis is tenslotte de plek waar je het meeste bent. Wil je een extra slaapkamer creëren of de zolderruimte een andere invulling geven? Ook dan biedt het plaatsen van een dakraam zeker perspectief.

Goedkoper dan een dakkapel

In Amsterdam zijn er veel oude panden die een dakraam goed kunnen gebruiken. Je kunt natuurlijk zelf proberen om een dakraam te maken, maar mocht dat niet je voorkeur hebben dan is er vast een kundige bouwer die je kan helpen. Daarnaast kun je wellicht ook andere klusjes in huis laten doen door bijvoorbeeld een loodgieter in Amsterdam. Zo heb je alles meteen in je huis geregeld.

Klinkt goed natuurlijk, maar wat kost een dakraam plaatsen eigenlijk? De gemiddelde prijs is tussen de €700 en €1250, afhankelijk van het type, de montage en de afwerking natuurlijk. Een vakman kan je hierin goed in adviseren. Hij kijkt onder andere wat het beste past bij het huis, maar luistert ook goed naar je wensen. Heb je de wens om een speciaal soort glas in het dakraam te plaatsen of ga je voor een mooie zonwering? Er zijn veel verschillende opties.

Verschillende dakramen

Er zijn veel verschillende dakramen die zowel in materiaal, afmeting en type kunnen verschillen. Het materiaal dat gebruikt kan worden is aan de binnenkant hout of kunststof. Aan de buitenkant wordt er in de meeste gevallen gewerkt met aluminium. Er zijn 3 verschillende types: het daglichtvenster, het uitzettuimelvenster en het tuimelvenster. Daarnaast zijn er ook verschillende opties voor de scharnieren van een dakraam. Een Fakro-dakraam opent aan de onderkant, maar het bekende merk Felux scharniert juist aan de bovenkant of vanuit het midden. 

Zoals je leest, is er voor ieder wat wils!

dit is een extrene seo-bijdrage