medicijnen

Binnen 4 maanden was Loes medicijnvrij

Arten vertelden haar dat ze een leven lang medicijnen zou moeten slikken. Maar Loes (60) legde zich daar niet bij neer en ging op zoek naar een alternatief. Na vier maanden was ze medicijnvrij.

“Een ongezond leven leidde ik zeker niet voordat ik mijn leefstijl radicaal omgooide, maar een stuk beter kon het wel. Door de jaren heen waren er slechte gewoontes ingeslopen. Na mijn vijftigste kreeg ik verschillende gezondheidsklachten. Mijn bloeddruk was te hoog, en ik had een slijmbeursontsteking en veel last van roos. Ineens was ik ook allergisch voor honden. Achteraf gezien waren al mijn klachten signalen van mijn lichaam die aangaven dat het anders moest. Toen ik een chronische bijholteontsteking kreeg en daarmee een levensbedreigende astma-aanval belandde ik op de eerste hulp.

Medicijnen

De longarts vertelde me later dat ik mijn leven medicijnen moest blijven gebruiken en de kno-arts wist zeker dat ik geopereerd moest worden, maar kon geen garantie geven op verbetering. Ik schrok toen ik dit hoorde. Ik wilde helemaal niet mijn hele leven medicijnen blijven slikken. Ik vroeg de artsen wat ik zelf kon doen om mijn gezondheid te verbeteren en het antwoord was heel stellig: niets, want ik was erfelijk belast dus had ik pech. Met een volle tas medicijnen ging ik naar huis. Ik moest accepteren dat ik altijd medicijnen voor mijn longen zou moeten gebruiken, maar dat idee stond me enorm tegen. Ik kon en wilde me daar niet bij neerleggen.

Bijwerkingen

Ik had veel last van bijwerkingen. Zowel geestelijk als lichamelijk voelde ik me slecht. Ik werd heel onrustig en zenuwachtig. Dit kon toch de bedoeling niet zijn? Toen mijn haar dof werd en er stukjes van mijn nagels braken was de maat vol voor mij. Dit kon niet goed zijn. Ik besloot zelf te gaan zoeken naar een manier die ervoor zou zorgen dat ik weer gezond werd. Een natuurlijke manier, zonder al die medicijnen.

Andere leefstijl

Ik struinde internet af, las allerlei boeken en verdiepte me in tal van natuurlijke leefwijzen. Mijn zoektocht wierp vruchten af. Ik begon steeds beter te begrijpen wat er mis was en vooral ook, wat ik moest doen om me beter te gaan voelen. Een lichaam heeft een groot zelfherstellend vermogen als je het maar de juiste leefstijl aanbiedt. Ik was er na al mijn onderzoek inmiddels zeker van dat ik te veel afvalstoffen in mijn lichaam had en te weinig antioxidanten en dat ik mijn levenswijze om moest gooien. Door een ongezonde leefstijl was mijn lichaam verzuurd en daardoor uit balans.

Onbewerkt voedsel

Door mijn leefstijl te veranderen en over te stappen op onbewerkte levensmiddelen kun je het lichaam weer in balans brengen. Dat gebeurde bij mij ook. Mijn nieuwe, andere manier van leven zorgde ervoor dat ik na vier maanden geen medicijnen meer hoefde te gebruiken en geen patiënt meer was. Ik voelde me beter en energieker dan ooit. De kno-arts heb ik na mijn eerste consult niet meer bezocht. De spray die ik gekregen had, gebruikte ik na een enige tijd ook niet meer. In plaats daarvan ging ik een oplossing van Keltisch zeezout gebruiken en twee weken later waren mijn bijholtes genezen.

Longen

Bij het volgende bezoek aan de longarts bleek de conditie van mijn longen zoveel beter te zijn dat ik toestemming kreeg om naar eigen inzicht mijn medicijnen te gebruiken. De dokter vond het goed dat ik de vaste dosering medicatie los zou laten en zelf zou kijken waar ik me goed bij voelde en wat ik nodig had. De uitslagen van de testen bij het laatste consult bij de longarts logen er niet om. De resultaten waren verbluffend goed. De arts was enorm verbaasd toen ik hem vertelde dat ik helemaal geen medicijnen meer gebruikte. Ik werd ontslagen als patiënt en sprong een gat in de lucht. Ik had mijn doel bereikt!

Energiek en gezond

Hoewel ik ervan overtuigd was dat mijn nieuwe leefstijl me goed zou doen, was zelfs ik verbaasd door de snelheid waarmee dat gebeurde. In slechts een paar maanden tijd werd ik weer energiek en gezond. Ik weet dus dat het werkt, want ik heb het aan den lijve ondervonden en ik wil het delen. De reden dat ik mijn boek Zou’t heb geschreven is puur uit idealisme. Ik gun dit iedereen en dat kan ook, want deze alkalische leefstijl zoals ik het noem, is voor iedereen beschikbaar. Een gezonde leefstijl bestaat uit verschillende maatregelen die allemaal op elkaar aansluiten en elkaar ondersteunen. Het is een combinatie van water, groenten, fruit, noten, kruiden, specerijen, zoutbaden, ontspanning, beweging en ook het uitbannen van boosdoeners die een gezonde leefstijl in de weg staan.

Welvaartsziekten

De welvaartsziekten waar we massaal aan lijden komen voort uit verkeerde gewoonten die er langzaam en jarenlang ingeslopen zijn. En juist deze welvaartsziekten worden bestreden met medicijnen. Niet om ons beter te maken, maar om de symptomen te bestrijden, want ons genezen doen de ontstekingsremmers, middelen tegen een te hoge bloeddruk en cholesterol verlagende middelen meestal niet. Beter is om met natuurlijke middelen de klachten te lijf te gaan en te ervaren of je lichaam weer in balans komt. De ergste boosdoeners zijn koffie, tabak, suiker en transvetten, maar ook van stress, depressies en angst raakt je lichaam uit balans en dat heeft ernstige gevolgen voor een gezond en gelukkig leven. Koffie en alcohol waren dan ook de eerste twee producten die ik in die periode volledig uit mijn leven weerde. Want, al had ik totdat ik chronische klachten kreeg, geen dramatisch slechte levensstijl, er viel toch nog enorm veel te verbeteren voor mij. Er kwamen nieuwe dingen voor in de plaats, zoals bijvoorbeeld het gebruik van Keltisch zout en magnesium. De heilzame werking van deze twee producten is wel mijn grootste ontdekking.

Gezonde leefstijl

Een medisch wonder noem ik mezelf niet, maar ik ben wel een voorbeeld van wat een gezonde leefstijl voor effect kan hebben. Deze methode zal nooit wetenschappelijk bewezen kunnen worden, omdat het een optelsom is van gezonde gewoonten en niet het effect van een enkele maatregel. Ik weet wat ik heb gedaan en waartoe het heeft geleid, dat is voor mij bewijs genoeg. Vrienden en kennissen uit mijn netwerk zagen duidelijk de positieve veranderingen aan mij en reageerden zonder uitzondering enthousiast. Ik ben een levend bewijs van de stelling dat je door aanpassingen van je leefstijl kunt genezen van bepaalde chronische klachten. De medicijnen zijn de deur uit en ik fiets en wandel moeiteloos vele kilometers per dag. Het is wel de combinatie van maatregelen die het succes veroorzaakten, met alleen het eten van twee wortels kom je er natuurlijk niet.’

Boekentip

BESTEL HIER

Tekst: Lydia Zittema/MIjngeheim, beeld GettyImages

Tip van de redactie