Misselijkvrouw 2100x1440

Ben je misselijk? Masseer dan deze drukpunten op je lichaam

Niks vervelender dan een vlaag misselijkheid, gevolgd door een paniekerige ‘ga ik overgeven?’-gedachte. Wat de oorzaak van je misselijkheid ook is, masseer deze drie acupressuurpunten om je misselijkheid snel te verlichten.

Misselijkheid kan veel oorzaken hebben. Natuurlijk het eten van bepaald voedsel, ochtendmisselijkheid of zwangerschap, maar ook de stress van doom scrolling, een belangrijke online meeting of een nieuwe date. Wat het ook is, we kennen allemaal dat lichtelijke paniekgevoel dat met een vlaag van misselijkheid gepaard: je wilt niks liever dan je maag snel weer onder controle krijgen.

Energiestromen

Acupressuur komt net als acupunctuur uit het oude China en is bedoeld om de energiestromen in je lijf in balans te houden en kwalen tegen te gaan. Er zijn honderden drukpunten op je lichaam die allemaal in verbinding staan met meridianen, energiestromen die weer in contact staan met bepaalde organen. Bij acupressuur masseer je je acupunctuurpunten, in plaats van dat je er naaldjes in steekt. Heb jij bijvoorbeeld weleens zonder nadenken over de kleine holte tussen je wenkbrauwen gewreven toen je gespannen was? Dan heb je intuïtief al eens acupressuur gebruikt. Omdat er geen naalden of anderen middelen aan te pas komen, kun je het overal zelf toepassen. We delen de twee belangrijkste drukpunten om misselijkheid tegen te gaan met je.

P6 (Ook wel Pericardium 6 of Nei Guan)

Het klinkt als een Harry Potter-spreuk, en als we experts moeten geloven werkt het ook magisch tegen overgeven en misselijkheid: Pericardium 6. Je vindt dit drukpunt op de binnenkant van je pols, in het midden van de twee voelbare pezen. Pak je pols vast en masseer dit drukpunt met je duim.

Neiguan
Bron: Diego Sabogal

ST36 (Maag 36 of Zusanli)

Ga zitten en leg je handpalm op je knieschijf. Waar je pink nu op je scheenbeen ligt, is het drukpunt ST36, dat op de maagmeridiaan ligt. Het druk uitoefenen op dit punt verlicht stress en misselijkheid.

St36
Bron: Diego Sabogal

Tip van de redactie