Facelift

Alles over soorten facelifts

Met een facelift kun je je gezicht er weer jong uit laten zien. Het idee van een facelift is dat de huid strak getrokken wordt, waardoor je rimpels wegtrekken en verzakte huid weer strak staat. De huid verliest met de jaren elasticiteit waardoor de huid minder strak wordt. Je kunt dan bij SAM kliniek terecht om een facelift te laten doen. Het is een cosmetische ingreep, dus verzekeringen vergoeden het niet. Je kunt op het gratis consult overleggen over wat de mogelijkheden voor je zijn en de kosten. Er zijn namelijk verschillende soorten facelifts. We vertellen je meer over welke soort facelift je kunt laten doen: de mini of S-lift, de MACS lift of de traditionele facelift.

Mini of S

De S-lift is hetzelfde als een mini facelift. Beide namen hebben een logische verklaring. Het is namelijk de minst ingrijpende facelift, vandaar de mini. En de uitvoering wordt gedaan door een S-vormig sneetje, vandaar dat deze lift ook wel bekend is als S-lift. Bij deze variant wordt het gebied boven de kaaklijn behandeld. Ook hangende wangen kunnen opgelost worden. Voor het oor wordt een sneetje gemaakt om het huidweefsel los te maken en de huid strak te trekken. Rond je mond, ogen, voorhoofd en hals blijft je huid hierbij hetzelfde. Je kunt bij SAM kliniek terecht om een facelift te laten doen.

MACS

De MACS is een populaire facelift. Het gezicht wordt hierbij gelift via een sneetje. Net als bij de S-lift wordt er voor het oor een sneetje gemaakt en het weefsel van de huid los gemaakt. Het spierweefsel wordt hierbij ook aangetrokken en vastgehecht. De MACS facelift duurt langer dan de S-lift, maar behandelt dan ook een groter gebied. De hals wordt bijvoorbeeld meegenomen en het spierweefsel blijft bij een S-lift juist onaangetast. 

Traditionele facelift

De traditionele facelift neemt ook meer mee in de behandeling. Voorhoofdrimpels blijven echter wel met een facelift, tenzij je er een voorhoofdlift bij doet. Bij de traditionele facelift wordt er bij de haarlijn een sneetje gemaakt in plaats van bij het oor. De spieren worden strak getrokken en gehecht, net als bij de MACS. De traditionele facelift duurt langer dan de MACS lift en heeft dus als voornaamste verschil waar de snee gemaakt wordt. Verder worden in principe dezelfde dingen gedaan met hetzelfde resultaat.

Dit is een externe (seo) bijdrage