keukenhacks

9 keukenhacks voor het bewaren van eten

Krijg je stress van koken, is je aanrecht altijd een bende of ben je gewoon niet zo’n keukenprinses? Met deze culinaire trucs bespaar je tijd, frustratie en rommel. Hier vind je 9 keukenhacks voor het bewaren van eten.

1. Iets terug in de fles of pot doen zonder te morsen? Knip het puntje van een koffiefilter voor een snelle wegwerptrechter.

2. Altijd porties zelfgemaakte dressing voor het grijpen? Maak er ijsblokjes van.

3. Slappe bosjes koriander, peterselie of basilicum? In een glas water met daarover een strakgespannen boterhamzakje blijven ze een week fris.

4. Wil je geen zwarte, overrijpe bananen? Doe een beetje vershoudfolie om de steeltjes: daarmee vertraag je het rijpingsproces. Wil je juist wel vergevorderde exemplaren? Bewaar ze in een papieren zak zodat de vrijkomende stof ethyleen het rijpen versnelt. En nog een hack: je pelt een banaan het best van onder naar boven

5. Warm jij vaak leftovers op in de magnetron? Maak voor het invriezen een cirkel in het midden van je bakjes. De warmte verdeelt hierdoor beter en je eten is sneller opgewarmd.

6. Stop een snee brood in je koektrommel. Je koekjes blijven zo langer vers en lekker omdat het brood vocht opneemt.

7. Nooit meer stug roeren om de olie weer te laten mengen in je pindakaas, tahin of notenpasta. Bewaar de pot gewoon ondersteboven.

8. Bewaar vershoudfolie in de koelkast. Koud scheurt de folie minder snel en je hebt het beginnetje sneller gevonden.

Lees ook:4 manieren om een halve avocado te bewaren

9. Flessen saus bewaren en jezelf nooit meer spierpijn schudden voor een klodder? Zet ze ondersteboven in de eierhouder van je koelkast. Zit er geen eierhouder in je koelkast? Koop ‘m hier!

Beeld: Getty Images

Tip van de redactie