Barefoot

5x waarom op blote voeten lopen goed voor je is 

Wil je je voeten een plezier doen? Trek deze zomer eens wat vaker je sandalen, sneakers en slippers uit. Op blote voeten lopen is namelijk gezond. En dit is waarom!

In samenwerking met Wildling Shoes

Beter voor je houding

Als je op blote voeten loopt, wordt spieren, pezen en gewrichten in je voet, enkels en kuiten sterker. Dat helpt je houding en balans te verbeteren. Je lichaam hoeft niet meer te corrigeren, waardoor je ook blessures kunt voorkomen. Hetzelfde geldt voor barefoot shoes, minimalistische schoenen die het blote-voeten-gevoel benaderen.

Goed voor je doorbloeding

Je bloed wordt door het hart door je hele lichaam gepompt. Door op blote voeten te lopen, stimuleer je ook de doorbloeding in de voeten en benen. Dit zorgt tegelijkertijd voor minder koude voeten en kan spataderen voorkomen. 

Even aarden

Even contact maken met de aarde? Er is geen betere manier dan via je blote voeten. Het zorg vaak direct voor ontspanning en geeft een bevrijdend gevoel. En logisch eigenlijk, want onze voorouders deden niet anders dan op blote voeten of leren zolen lopen. Het is dus iets natuurlijks en een mooie manier om je met de natuur te verbinden. 

Minder voetklachten

Het is een fabel dat je van op blote voeten lopen eelt krijgt. Verkeerd schoeisel kan juist voor eeltvorming zorgen, maar ook andere klachten geven zoals ingescheurde nagels en likdoorns. Nog een goede reden om dus wat vaker je schoenen uit te trekken.

Gratis voetreflextherapie 

Wist je dat er in je voet ook reflexzones en acupunctuurpunten zitten. Deze staan – volgens de Chinese traditie – in verbinding met onze zenuwen, organen, klieren en chakra’s. Door op blote voeten te lopen, stimuleer je die punten. Een soort gratis voetreflextherapie dus! 

Barefoot shoes

Natuurlijk kun je niet altijd op blote voeten lopen. Of is het niet sociaal gewenst. Daarom zijn de barefoot shoes van Wildling Shoes echt een uitkomst. Ze beschermen je voeten, maar beperken niet hun bewegingsvrijheid – en dat is precies wat je wilt om het op blote-voeten-gevoel te behouden. De zeer dunne zool geeft veel flexibiliteit en de brede neus geeft de voeten zoveel mogelijk bewegingsvrijheid.

Sante Acticle Visual
Credits: Wildling Shoes / @marenettakatharinafoto

Bestel nu zonder verzendkosten
Nog twee grote pluspunten van deze barefoot shoes: ze zijn ook nog superleuk én duurzaam gemaakt in Portugal. Ontdek daarom snel de hele collectie, verkrijgbaar in maat 18 t/m 48. Met de kortingscode wildsante betaal je geen verzendkosten. Ook is de eerste retourzending altijd gratis. Dus waar wacht je op: bestel jouw favoriete paar en ervaar!