352884542 1200 X 674

5x unisex skincare producten

Allebei een eigen badkamerplankje? Nergens voor nodig! Deze veelzijdige huidproducten zijn voor iedereen.

Wimperserum, nagelriemcrème, hoofdhuidolie… Je kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat. Zeker voor vrouwen is er een overdaad is aan verzorgingsproducten en vaak zijn deze ook nog eens duurder dan die voor mannen. Er bestaat namelijk zoiets als een ‘pink tax’, oftewel ‘roze belasting’, wat betekent dat bijvoorbeeld scheermesjes, shampoo en deodorant voor vrouwen gemiddeld veel duurder zijn dan voor mannen. Uit Amerikaans onderzoek naar de pink tax blijkt dat vrouwen jaarlijks omgerekend zo’n 1200 euro extra betalen, volgens de NOS.

Houd het simpel

Dat is even slikken… Hebben we die producten überhaupt allemaal nodig? En maakt het inhoudelijk verschil of je een dagcrème neemt die wordt geadverteerd voor het andere geslacht? Gelukkig zijn er genoeg producten die geen onderscheid maken: ze neutraal qua geur en verpakking en simpelweg bedoeld om een huid te verzorgen. Je kunt deze dus prima delen met je partner, wat een hoop geld bespaart.

1. Abysk Facial Pure huidolie

Tegen roodheid en irritatie. Bestaat uit 100% biologische Abessijnse olie (dat word gewonnen uit zaad van de Crambe Abyssinica) en is rijk aan omega vetzuren, vitamines en mineralen.

2. The Ordinary Salicylic Acid 2% Solution serum

Kalmeert de onzuivere huid, laat poriën minder opvallen en zorgt voor een gladdere textuur van de huid.

3. Kiehl’s Ultra Facial cream

Hydrateert 24 uur lang en is geschikt voor alle huidtypes.

4. Embryolisse Lait Crème Concentré

Al decennialang is Lait Crème Concentré favoriet bij dermatologen en visagisten omdat het de huid kalmeert en een zacht satijnlaagje achterlaat: een ideale basis voor make-up. Kan als dag- en nachtcrème én masker.

5. CeraVe – SA Smoothing Cleanser

Een verfrissende reinigingsgel die tevens exfolieert voor de droge tot ruwe huid.

Tekst: Carlijn Biesemaat, Emma Verweij / Beeld: GettyImages