Kledingkast Opruimen 1000x1440 (1)

5x ruimte besparen in je kledingkast

Hier ga je iedere dag plezier van hebben: een opgeruimde kledingkast. Dit zijn de 5 handigste manieren om ruimte te besparen.

Hang je kledinghangers onder elkaar

Sim je kant indelen betekent dat je ook gebruik maakt van de verticale ruimte. Dat doe je bijvoorbeeld door je kledinghangers onder elkaar te hangen. Er zijn speciale haakjes en organizers hiervoor, maar je kunt ook lipjes van een blikje gebruiken.

Berg seizoenskleding op in vacuüm zakken

Wil jij je bikini uit de kast pakken, maar moet je je eerst een weg langs thermo-onderbroeken en winterjassen graaien? Dan is het tijd voor een organisatorische update. Berg alles dat je de komende drie maanden níet draagt op in bakken of zakken. Met een vacuümzak bespaar je een hoop ruimte.

Organiseer je ondergoedla

Niks voelt zo makkelijk als je slipjes en bh’s gedachteloos in een la proppen. Want hóe vouw je een string op? Bovendien gaat er dagelijks ondergoed in en uit, dus voor je het weet ziet je la er weer uit als de koopjesbak van de Zeeman. Of toch niet? Er zijn speciale organizers voor ondergoed die je la opgeruimd en overzichtelijk houden, zodat je nooit meer tot op de bodem hoeft te graven op zoek naar dat ene leuke setje.

Vouw kleding horizontaal op

Gebruik je ook lades voor andere kleding? Bespaar jezelf dan het optillen van stapels en leg t-shirts en broeken verticaal in de la. Zo liggen ze compact opgeborgen én zie je in één oogopslag wat je hebt.

Koop je kast slim

Dit is een pro tip van onze opruimexpert Susan: koop je kast slim. Je kunt beter één goed passende kast op maat hebben, dan vijf losse. Ruimte besparen in je kast is dus één ding, maar ruimte besparen in huis en efficiënt opbergen is nog belangrijker. Neem een kast die tot het plafond reikt met dichte deuren, zodat je de hoogte van de kamer benut en niks in het zicht hebt liggen.