Retraites

5 bijzondere retraites in eigen land.

Een weekendje offline tijdens een retraite wordt steeds populairder en dat is logisch want of je nou gaat mediteren, wandelen of in stilte verblijft, zon opknapbeurt is een verademing voor lichaam en geest en een cadeau aan jezelf.

Santé vroeg Sharon, van Inner Support Company om haar favoriete retraites met ons te delen.

Meer dan een adem weekend! – Schoorl

Duik een weekend lang met gelijkgestemde vrouwen in je lichaam en uit je hoofd!
Ervaar tijdens verschillende ademsessies wat er gebeurt als je echt diep gaat ademen en alles toelaat. Evelina begeleidt je met liefdevolle aandacht en kan je verder helpen als je bezig bent met persoonlijke groei. Het ademen kan je brengen waar je naar op zoek bent. Naast de ademsessies ga je aan de slag met verschillende energie-oefeningen, gedachten onderzoeken en meditaties en er is genoeg tijd voor bezinning, zelfbeschouwing, mijmeren en relaxen.

Enjoy the silence! – landgoed Slangenburg bij Zelhem 

‘Pas als je niet meer praat ontdek je hoe vol je hoofd is’. Ervaar de helende kracht van een stilteretraite. The Place to Be is een magische plek op het prachtige Landgoed Slangenburg waar alles aanwezig is om het contact met je ware natuur te herstellen en te versterken. Tijdens het ‘Enjoy the Silence’ programma stel je je eigen retraite samen. Je kiest zelf op welke dag je aankomt en hoelang je blijft. Het programma bestaat uit yoga, meditatie, ademwerk, koudetraining en bosbaden. Een deel van de dag kan je zelf samenstellen met sauna, massage, coaching of wandelen. The Place to Be ligt midden op het 600 hectare landgoed met bossen, heidevelden en kleine weilanden tussen houtwallen met een historische boerderij en achterhuis wat omgebouwd is tot een prachtige Sacred Space.

Ga op ONT-dekking – in de bossen in Winterswijk

Leef jij het leven van je dromen? Ga mee op avontuur naar de verbinding met jezelf. Drie dagen lang plezier maken, lachen en ontdekken wie je echt bent staan op nummer één. Er worden avontuurlijke en creatieve activiteiten gedaan en toffe uitdagingen waarmee al je zintuigen worden geprikkeld. Op een mooie locatie in de bossen van Winterswijk wordt je in de watten gelegd. Overal is aan gedacht zodat jij je kunt focussen op wat echt belangrijk is, JIJ!

Wellness Dru Yoga weekend retraite –  Soestduinen

Ervaar Dru Yoga – Yoga van het hart. Met Dru Yoga voel je je lekker in je vel en is er rust in je hoofd. Het verbetert de relatie met jezelf en met de wereld op je heen. Het is een vorm die voor iedereen toegankelijk is.
Het is een praktisch down-to-earth retraite waarin ‘niets moet, alles mag’. Je slaapt in een vier sterrenhotel met wellness in de bosrijke omgeving van de Utrechtse Heuvelrug.

Back to the wild


Vijf dagen in de rauwe natuur van Schiermonnikoog laat je stilstaan bij wat er onder alle drukte begraven ligt.  Stap uit je comfortzone en los van alle dagelijkse ruis teruggaan naar de kern. Met deze down to earth retreat creëren we ruimte voor je persoonlijke groei. In een optimale mix van rauwheid en diepgang ontstaat er zonder twijfel een nieuwe versie op jezelf en het leven. Je overnacht in een tent op een afgelegen plek van Schier. Er zijn gezamenlijke oefeningen, opdrachten en activiteiten om te verdiepen en verbinden. Maar er is ook genoeg ruimte en tijd voor jezelf. Met je voeten stevig in het wad laat je stap voor stap het vaste land steeds verder achter je. ‘s Avonds rondom het kampvuur deel je wat dit met je doet. Onder begeleiding van lokale natuur-experts ontdek je de wondere wereld van het wad.

Geschreven door Sharon – Inner Support Company, beeld: Getty Images

Tip van de redactie

Trolley set met slot
TravelZ Big Bars Kofferset – Trolleyset 3-delig met TSA-slot
BESTEL HIER