Endometriose

4 websites die inzicht kunnen bieden in endometriose

Sommige vrouwen weten zelf niet dat ze endometriose hebben, daarnaast is het überhaupt belangrijk dat er meer bekendheid over komt. Want er zijn ontzettend veel vrouwen die er last van hebben. Om je meer te verdiepen in het onderwerp zetten we een aantal sites en Instagramaccounts voor je op een rijtje.

Wat is endometriose?

We schreven al een eerder een artikel over endometriose. Wat het bijvoorbeeld inhoudt en welke klachten er voor kunnen komen, al is dit natuurlijk heel verschillend per persoon. Kort uitgelegd komt het neer op het volgende. Als er tijdens de menstruatie baarmoederslijm buiten de baarmoederholte terechtkomt, wordt dit meestal door je lichaam opgeruimd. Bij sommige vrouwen gebeurt dit niet en dan kan het uitgroeien tot één van in totaal drie verschillende endometriosevormen.

Lees meer: Wat je moet weten over endometriose

Informatieve websites en Instagramaccounts

Endospot is een Instagramaccount en website. Ze schrijven dat ze een informatie website zijn omtrent endometriose, veelal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Ze zijn er echt voor de mensen die endometriose hebben. Om je bij te staan, je meer te leren en om meer bekendheid te creëren.

Merel Wildschut van de Groene Meisjes ken je misschien van haar vegan bakboek of Instagramaccount. Maar daarnaast heeft ze ook endometriose. Op haar website vertelt ze daar open over en deelt ze haar antwoorden op allerlei verschillende vragen die over het onderwerp kunnen ontstaan.

Er bestaat ook een Endometriose Stichting. Ze zetten zich in voor aandacht en erkenning van de ziekte endometriose. Dit doen ze onder andere via hun website en sociale-media groepen, informatiemails maar ook door het organiseren van bijeenkomsten.

Margje Reijs Scheijgrond is endometriose expert. Ze begeleidt vrouwen die niet meer in verbinding zijn met hun buik. Ze deelt op Instagram en op haar website haar eigen ervaring en tips met betrekking tot onder andere endometriose, maar ook andere buikklachten. In haar podcast Buikzaken gaat ze in gesprek met verschillende mensen over het onderwerp.

Favoriet van Santé:

Dit warmtekussen combineert draadloze infraroodwarmte met een knusse gebreide stof. Deze katoenmix charmeert met zijn romantische uitstraling, terwijl stevig katoen de achterkant siert. Een stijlvolle, warme blikvanger. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST RACHEL VIETH
BEELD GETTY IMAGES
28 NOVEMBER 2023