tassen

4 tips voor het opruimen van je kledingkast 

Als je ooit de uitdrukking “Ik heb niets om aan te trekken” hebt gezegd terwijl je voor een overvolle kledingkast stond, is het tijd om de rommel aan te pakken. Het meest uitdagende deel van het verfraaien van je ruimte is je daadwerkelijk inzetten voor het project.

Als je eenmaal besluit om op te ruimen, zal het niet alleen het giswerk wegnemen bij het samenstellen van outfits, het zal ook je gemoedstoestand veranderen. Je hoofd zal namelijk een stuk opgeruimder voelen nadat je je kledingkast hebt opgeruimd. Gebruik hiervoor deze tips! 

Ruim alles op 

Er is geen manier omheen, experts zeggen dat de beste manier om een ​​kast met succes op te ruimen, is om eerst alles eruit te halen. Het is altijd het beste om met een schone lei te beginnen, zodat je elk item kunt aanraken. Het is te moeilijk om door je kast te gaan zoals het nu is. Dit lijkt misschien dramatisch en overweldigend, maar zonder deze stap kun je geen grondige klus klaren. Haal alles eruit en organiseer het op kledingtype. Dit zal helpen wanneer je alles gaat uitzoeken. Maak stapels en leg ze overal waar je ruimte hebt – op het bed, de vloer of rolrekken, als je die hebt. 

Maak tijd vrij

Soms is het moeilijkste om gewoon te beginnen. Of je nu besluit om een ​​heel weekend aan het project te besteden, of slechts 20 minuten per dag, maak een plan en houd je eraan. Wees realistisch over je tijd, zodat de klus niet op mislukking uitloopt doordat je bijvoorbeeld continu speelt in een online casino NL. Maak doelen waarvan je weet dat je ze kunt bereiken om te voorkomen dat je overweldigd raakt. Stel hiervoor een plan op zodat je je kledingkast efficiënt en snel opruimt.

Kies wat je wilt weggooien

Over het algemeen is de vuistregel dat als je iets een jaar niet hebt gedragen, het weggooit. In 2022, vanwege de pandemie, verander dat echter naar twee jaar. Mensen houden te lang vast aan dingen met de gedachte dat het uiteindelijk weer in de mode zal komen, maar als je het echt in twee jaar niet hebt gedragen, is het tijd om het los te laten. Als het item tijdloos is of sentimentele waarde heeft, ligt het natuurlijk wel wat anders. Vaak zul je deze artikelen juist bewaren. De kledingstukken die vuil of onherstelbaar zijn, moet je echter wel direct weggooien. 

Maak de kast schoon

Een kast op de juiste manier schoonmaken is zo belangrijk, en een stap die veel mensen vaak over het hoofd zien. Nadat alles is verwijderd, begin je met het stofzuigen van de vloer en plinten. Experts raden aan om dan een Swiffer te nemen of vochtige doek en elke plank schoon te vegen. Je zou er versteld van staan ​​hoe snel stof zich daarop kan ophopen, en je zou waarschijnlijk met afschuw vervuld worden als je ontdekt wat stof in de loop van de tijd met je kleding kan doen. 

Dit is een (externe) seo bijdrage