Zalm Wellington1

3x ideeën en inspiratie voor het kerstdiner

Ben jij dit jaar de host en heb jij zin om jouw gasten een heerlijk kerstdiner voor te schotelen? Kijk dan eens naar het onderstaande kerstmenu. Met de recepten uit het menu die we in dit artikel worden de kerstdagen gegarandeerd een succes!

Voorgerecht: crispy eendenborst

Eend is voor veel mensen een favoriet, zeker rond de kerstdagen. De heerlijke smaak en de eindeloze manieren waarop je eend kunt bereiden maken eend een echte kerst-topper. Ben jij fan van eend en wil jij een makkelijk recept dat er toch indrukwekkend uitziet? Probeer dan crispy eendenborst in slawraps. Dit recept kost zo’n 20 minuten en is ook nog eens koolhydraatarm voor de gasten die ook rond de kerstdagen graag op hun lijn letten of een keto-dieet volgen. 

Hoofdgerecht: zalm wellington

Bijna iedereen is wel bekend met beef wellington, maar wat denk je van de volgende leuke twist? Zalm wellington met roodlofsalade geeft een frisse draai aan de klassieker en ligt daarnaast ook niet zo zwaar op de maag. Dit is een van die kerstgerechten voor het kerstdiner die op het eerste gezicht misschien intimiderend lijkt, maar zo gemaakt is! De bereidingstijd is namelijk 40 minuten, waarvan de zalm 25 minuten in de oven staat. Ook de heerlijke salade staat in een handomdraai op tafel. 

Wil jij jouw gasten dit jaar verrassen met zalm wellington? Klik dan hier voor het recept en meer informatie, zoals voedingswaarden. 

Nagerecht: limoncello meringuetaart

Bij het zien van deze heerlijke friszoete limoncello meringuetaart loopt het water je in de mond. Ook fijn: deze taart hoeft niet in de oven! Wel moet het nagerecht een tijdje afkoelen in de koelkast. Het is dus extra handig als je het dessert een dag van te voren kan maken. Zo bespaar je ook nog eens tijd op de dag van het kerstdiner zelf, waardoor je meer tijd met jouw gasten door kunt brengen. Doe jezelf en de gasten dus een plezier en sluit jouw kerstdiner heerlijk af.

Dit is een gesponsorde bijdrage.