Dit wil je proeven: een limoncello-meringue taart
Tekst: Redactie Santé
20 maart 2023
Loopt het water je spontaan in de mond bij het zien van deze verrukkelijke limoncello-meringuetaart? Deze taart is een echte smaaksensatie door de Limoncello en Amarettikoekjes, en is daardoor de perfecte combinatie van fris en zoet.
Ingrediënten
Voor 8-10 personen
- 200 g Amarettikoekjes
- 200 g roomboter
- 50 g Crema di Mandorle
- 100 ml Limoncello-azijn
- 150 ml sinaasappelsap
- 150 g suiker
- 3 eieren
Lees ook: ‘Kleurrijke Vietnamese springrolls voor de paasbrunch‘
Bereidingswijze
- Verkruimel de Amarettikoekjes in een keukenmachine.
- Smelt 100 gram roomboter in een pan en meng die met de koekkruimels en de Crema di Mandorle.
- Druk het mengsel plat op de bodem van een bakvorm (Ø 24 cm) en laat opstijven in de koelkast.
- Verwarm 100 ml Limoncello-azijn met het sinaasappelsap en 100 gram roomboter.
- Splits de eieren, meng drie eierdooiers met 50 gram suiker en voeg het nog warme azijnmengsel daaraan toe.
- Roer het geheel au bain-marie tot er een dikke crème ontstaat. Laat die vervolgens afkoelen in de koelkast.
- Klop de gesplitste eiwitten samen met 100 gram suiker los.
- Haal de taartbodem uit de koelkast en giet hier de Limoncello crème op.
- Verdeel de losgeklopte eiwitten over de taart en brand die tot slot mooi bruin met een brander.
Recept en beeld: Oil & Vinegar
Uit andere media
Meer van Santé