Springrolls Paasbrunch

Recept: kleurrijke Vietnamese springrolls voor de paasbrunch

Deze kleurrijke springrolls zijn een leuk en lekker gerechtje voor je paasbrunch. En, als je eenmaal weet hoe je het moet maken, ook nog eens heel makkelijk!

Het fijne aan springrolls is dat je ze met alles wat je wilt kunt vullen, bijvoorbeeld met lekker knapperige wortels. Serveer de springrolls met een homemade dipsaus en tast toe!

Ingrediënten

  • 1 pak Pulled Oats® Naturel
  • 2 cm verse gember, geschild en geraspt
  • sesamolie om in te bakken
  • komkommer
  • wortels
  • kiemgroenten
  • een bosje verse koriander
  • rijstpapier

Voor de dipsaus

  • 100 ml water
  • 3 tl suiker
  • 1 tl vissaus
  • 2 tl rijstazijn
  • 1 limoen, het sap
  • ½ rode chilipeper
  • Sesamolie
  • sesamzaadjes

Bereidingswijze

  1. Klop alle ingrediënten voor de dipsaus tot ze goed gemengd zijn. Proef en breng indien nodig op smaak.
  2. Verhit een koekenpan met olie en bak de Pulled Oats met geraspte gember tot het krokant is. Snijd de komkommer en wortel in repen.
  3. Schenk warm water op een plat bord en leg er 10-15 seconden één vel rijstpapier in, totdat het papier zacht is. Plaats het vel rijstpapier op een bord of snijplank. Leg de komkommer- en wortelrepen, kiemgroenten, koriander en Pulled Oats in het midden van het rijstpapier. Vouw de zijkanten van het papier over de vulling heen en rol de springroll op.
  4. Serveer met de zelfgemaakte dipsaus. Eet smakelijk!

Recept en beeld Gold & Green

Gerelateerde artikelen