Halloween

11 familie-activiteiten om Halloween mee te vieren

Halloween komt alweer bijna om de hoek kijken. Misschien ben je van het Amerikaanse ‘trick or treat’-en of misschien ook helemaal niet… Wij hebben in ieder geval 11 leuke familie-activiteiten voor je die jou en jouw gezin helemaal in Halloween-sferen brengen.

1. Koekjes/cupcakes versieren

Wanneer je aan Halloween denkt, denk je waarschijnlijk aan snoepgoed en allerlei andere zoete lekkernijen. Ga daarom samen met je kinderen (of met je vriendinnen, ook hartstikke leuk!) koekjes en cupcakes maken, die je vervolgens kan versieren met Halloweenachtige decoraties. Denk aan snoephersenen, spinnenwebben van suikerspin en marshmellow spoken… Genieten!

Lees ook: ‘8 halloweenfilms en -series om te kijken

2. Pompoenen snijden/verven

Tja, het hoort er toch echt bij… Pompoenen uitsnijden en versieren! Als je met je kids iets creatiefs wil doen, kan je samen pompoenen uithollen en er gezichtjes in snijden. Zijn je kinderen nog nét wat te klein om zelf te snijden? Snij dan zelf de pompoenen uit en laat je kleintjes de pompoenen beschilderen – superleuk om te doen én waarschijnlijk minder rommelig!

3. Halloween cocktails maken

Wie zegt dat mama geen plezier mag hebben met Halloween? Als je Halloween zonderen kinderen doorbrengt kan je met je vriendinnen heerlijke Halloweenachtige cocktails maken. Wel gezellig met je kids? Maak dan mocktails die ook jouw kleintjes onwijs lekker zullen vinden. Wat leuke versiersels zoals Halloween-rietjes en andere decoraties en je hebt een heerlijk Halloweendrankje op tafel staan!

4. Een snoepproeverij hosten

Geen Halloween zonder snoep! Hoe leuk is het om samen met je gezin een snoepproeverij te houden? Kies wat leuke en verschillende soorten snoepjes uit en ga met elkaar snoep proeven. Laat je kinderen de jury spelen en besluiten wat voor cijfers de snoepjes krijgen – wedden dat ze hiervan gaan genieten?

5. Een Halloween-filmmarathon houden

Er gaat niks boven een Halloween-filmmarathon! Zijn je kleintjes nogal snel bang? Ga dan voor gezellige familiefilms om de sfeer goed te houden. Houden ze juist wel van griezelen? Kies dan wat traditionele Halloweenfilms uit voor een spannende avond… Wat Halloweensnacks erbij en jullie zijn good to go!

6. Naar de bioscoop gaan

Zelf geen Halloween-themed films in huis of juist zin om iets compleet anders te doen met Halloween? Ga dan bijvoorbeeld naar de bioscoop. Je kan er natuurlijk voor kiezen om een spannende film te kijken met extra effect van de speakers in de bioscoop, of gewoon voor een leuke film te kiezen waar jouw kleintjes vrolijk van worden. Popcorn at the ready!

7. Een griezelboek voorlezen

Natuurlijk heb je geen films nodig om een spannende sfeer te creëren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een spooky griezelverhaal…? Zet wat kaarsjes aan, ga met z’n allen onder wat dekens bij elkaar zitten met een kop warme chocolademelk en lees een spannend griezelboek voor. Ben je zelf een kei in verhalen verzinnen? Dan kan je natuurlijk ook gewoon een spooky story vertellen en je eigen fantasie gebruiken! Of laat je kinderen mee verzinnen… Spannend en leuk tegelijk!

8. S’mores maken

Een typische Halloweentreat is toch wel de s’more: een geroosterde marshmellow. Rooster ze met je kinderen boven wat kaarsjes of – als je kinderen niet zo oud of wat onhandig zijn – maak ze van tevoren in de oven en geniet van deze lekkernij terwijl jullie film kijken of boekjes lezen.

9. Snoepgoed uitdelen

Dat je zelf niet langs de deuren gaat met je gezin wil natuurlijk niet zeggen dat je geen trick-or-treaters voor de deur kan krijgen. Zorg dus dat je ook wat snoepgoed in huis hebt wat je kan uitdelen. Ook superleuk om samen met je kinderen te doen en vervolgens de mooiste kostuums met elkaar te bespreken.

10. Een spelletjesavond organiseren

Niet in the mood voor films of boeken? Organiseer dan een gezellige spelletjesavond! Je kan simpele bordspelletjes doen, maar je kan natuurlijk ook je eigen spannende speurtocht maken of verstoppertje spelen in het donker. We moeten immers wel een beetje in thema blijven, vind je ook niet?

11. Een kostuum modeshow houden

Dat je niet gaat trick-or-treaten wil natuurlijk niet zeggen dat jullie geen verkleedfeestje kunnen houden! Laat je kids alsnog hun kostuums aantrekken en organiseer een Halloweenmodeshow in de woonkamer! Zet een griezelmuziekje aan, laat ze dansen en paraderen in hun outfits en vergeet niet een heleboel foto’s te maken!

Tekst Santenl beeld: Getty Images

Tip van de redactie

Deze waterdichte fietstas van Dutch Mountains, gemaakt van hoogwaardig tarpaulin, biedt maximale duurzaamheid in een sportief design. Ideaal om je Halloween spullen in te vervoeren! Geschikt voor alle fietsen en bestand tegen uitdagende weersomstandigheden. Met het Quick Lock systeem klik je hem in seconden op je bagagedrager. Eenvoudig en zonder gedoe. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Gerelateerde artikelen