Avocado In Supermarket

Zo rijp je een avocado in 10 minuten

Te rijp of te hard: avocado’s hebben nu eenmaal een rijpingsproces waar geen pijl op te trekken is. Help ze een handje met deze trucs om avocado’s snel te laten rijpen.

Als ze niet zo lekker en gezond waren, dan waren we er waarschijnlijk allang klaar mee geweest: avocado’s. Heb je net diep in je buidel getast voor een mooi netje ‘eetrijpe’ avocado’s, zijn ze nog dagen of zelf wéken hard. Jammer! Gelukkig zijn er manieren om snel een avocado te rijpen.

Bak in de oven

Rol je steenharde avocado in aluminiumfolie en leg ‘m op een bakplaat in een voorverwarmde oven van 90 graden. Bak de avocado 10 minuten of zolang nodig, want de baktijd hangt af van hoe groot en onrijp de vrucht is. Laat de avocado afkoelen en bewaar ‘m in de koelkast.

Nóg sneller

Wil je nóg sneller aan de slag met je avocado, dan kun je gaatjes in de schil prikken en ‘m 30 seconden in de magnetron leggen op ongeveer 400 Watt (medium hitte). Dit is echt bedoeld voor als de wanhoop nabij is, want de smaak wordt er niet beter op.

Een betere optie

Heb je juist wat meer tijd en wil je het op een natuurlijkere manier aanpakken? Leg je avocado’s dan in een afgesloten zak met appels of bananen. Doordat beide vruchten ethyleengas loslaten, zal het rijpingsproces sneller gaan.

Wees het probleem voor

Wil je je avocado’s meteen gebruiken, check dan in de winkel goed de rijpheid. Dat doe je door – uiteraard – te knijpen, of door het stengeltje op de top van de avocado eraf te halen en te kijken welke kleur eronder zit. Groen is onrijp, geel is rijp en donkerbruin is overrijp.

Handige tip van de redactie

Avocadosnijder

1038x1200