thuis-beste-melkschuim-maken-tips

Zo maak jij thuis het beste melkschuim voor je koffie

Ben jij fan van een heerlijk kopje koffie met een rijke melkschuimlaag, maar wil het je maar niet lukken om zo’n fijne schuimlaag thuis te creëren? Niet getreurd: wij hebben dé beste manier voor je gevonden om thuis het beste melkschuim voor je kopje koffie te maken. Hint: het is simpeler dan je denkt!

Lees ook: ‘Tips om het effect van koffie te neutraliseren

Voordat je bang bent dat je met allerlei apparatuur in de weer moet – no worries. Wij hebben namelijk een fool proof manier gevonden waarvoor je geen fancy opschuimers of andere apparatuur hoeft te gebruiken. Het enige wat je nodig hebt? Een mason jar (of andere pot met een deksel) en een magnetron. En het mooiste van alles? Dit trucje kost je slechts twee (!) minuten van je tijd. Ben je er klaar voor?

Zo doe je het

Neem een schone, lege mason jar en vul die met zoveel melk als je normaal in je koffie gebruikt. Zorg dat je de pot niet verder dan de helft vult, want zo hou je genoeg ruimte over voor het luchtige schuim. Verrassend genoeg kun je het beste melk met slechts 2% vet of zonder vet gebruiken voor het opschuimen dan volle melk of halfvolle melk. Melk waar minder vet in zit bevat namelijk meestal extra eiwitten, wat precies hét bestanddeel is wat helpt bij het opschuimen. Drink je geen zuivel? Dan is havermelk je beste optie. Doe de dop op de pot en schud hem goed – zo hard als je kan, ja, echt – voor ongeveer 45 tot 60 seconden. Als het goed is ziet de melk er nu schuimig uit en rijkt het ongeveer tot de bovenkant van de pot. Draai nu de dop van de pot en verwarm de pot zonder dop ongeveer 30 seconden in de magnetron. Je zal zien dat het schuim nu tot de rand van de pot is gestegen en er stabiel uitziet, wat betekent dat je het nu kunt gebruiken. Schenk de warme melk over een shot espresso (of filterkoffie, voor een latte) en gebruik een lepel om voorzichtig het schuim erover te lepelen. Gebruik het schuim gelijk, want als je het meer dan een paar minuten laat staan, zal het schuim inzakken. We like it a latte!

Bron: Realsimple.com

Gerelateerde artikelen