caramel-latte-maken-makkelijk

Zo maak jij makkelijk jouw eigen caramel latte

Ah, het is herfst en daarom bij uitstek dé tijd voor een heerlijk warm drankje. Alhoewel de pumpkin spice latte een populaire favoriet is in deze periode is er nog een drankje waar we niet omheen kunnen: de caramel latte. Tijd om hem zelf te leren maken!

Het is absoluut niet moeilijk en je hebt er niet eens een professioneel koffiezetapparaat, melkopschuimer of andere fancy equipment voor nodig! Sterker nog, je hebt maar drie ingrediënten nodig en een paar kleine tools – klinkt goed, toch? Laten we beginnen!

Lees ook: ‘6 ingrediënten om van je koffie een toetje te maken

Dit heb je nodig:

– 2 shotjes vers gezette espresso
– 175 milliliter volle melk
– 15 milliliter karamelsiroop

Zo maak je het:

1. Om de melk te laten schuimen zonder een melkopschuimer vul je een schone, lege mason jar (of andere grote beker met deksel) met melk tot ongeveer halverwege zodat je ruimte kan overlaat voor het schuim. Doe de deksel erop en schud de beker ongeveer een minuut lang flink. De melk zou schuimig moeten zijn en ongeveer twee keer zoveel ruimte moeten opnemen.
2. Draai de deksel van de beker en verwarm de beker zonder de deksel in de magnetron gedurende 30 seconden. Hierdoor zal het schuim naar de bovenkant van de beker stijgen; als het eruitziet als een stabiele laag, is het klaar voor gebruik.
3. Schenk de melk over de hete, net gezette espresso in je mok en gebruik een lepel om zachtjes de extra schuimige melklaag er bovenop te scheppen. Zorg ervoor dat je het schuim direct gebruikt, anders zakt het schuim na een paar minuten in.
4. Maak je drankje af met een beetje karamelsiroop eroverheen. Je kan er ook nog een beetje kaneelpoeder of cacao overheen doen als je dat lekker vindt – enjoy!

Bron: Realsimple.com

Gerelateerde artikelen