category colour brushLekker

6 ingrediënten om van je koffie een toetje te maken

Drink je na het diner graag een kop koffie? Met deze tips maak je van je kop koffie een nagerecht.

Natuurlijk kun je gewoon een likeurtje of siroop toevoegen, maar daar is vaak suiker aan toegevoegd. Met de volgende natuurlijke ingrediënten geef je je koffie een vleugje zoet.

1. Kaneel
Een zoete, warme smaak. En kaneel is nog gezond ook.

2. Chocolade
Laat een blokje chocolade smelten in je koffie, kies het liefst voor een zo puur mogelijke chocolade.

3. Vanille
Vanille-extract is heerlijk zoet, maar bevat niet heel veel calorieën. Per kopje heb je maar een paar druppeltjes nodig.

4. Kokos
Doe een beetje kokosmelk door je koffie, of gebruik geraspte kokos.

5. Sinaasappel
Voeg wat rasp van de schil toe aan het koffiefilter. Te veel gedoe? Leg gewoon een stukje van de schil in je vers gezette koffie.

6. IJs
Je kunt ook een toetje met koffie maken, in plaats van een toetje van je koffie maken. Affogatto is een dessert dat meestal gemaakt is van een bol vanille-ijs met daaroverheen een shot warme espresso.

Beeld: Shutterstock

Santé

in je brievenbus?

Bestel nu

Als eerste op de hoogte?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Santé!

  • Pinterest