boerenkool-chips-maken-tips

Waarom je echt een keer boerenkoolchips moet maken

Boerenkoolchips klinkt misschien heel onlogisch – boerenkool en chips? – en niet bepaald lekker, maar niets is minder waar. Gedroogde boerenkool is namelijk niet alleen net zo crispy als een zak chips, maar ook minstens zo lekker. En het is supermakkelijk thuis te maken. Ben je er klaar voor?

Lees ook: ‘Wat je allemaal kunt doen met boerenkool

Hoe maak je het?

Je begint met boerenkool, ongeacht wat voor soort. Haal de boerenkool uit elkaar en was alle bladeren. Snij of scheur de bladeren in stukjes van 4 centimeter en laat ze drogen op de snijplank. Het is namelijk belangrijk om ervoor te zorgen dat er geen vocht meer in de boerenkool zit, dan worden de chips namelijk minder knapperig. Natuurlijk wil je de chips ook nog wat extra smaak meegeven. Gelukkig kun je de smaak beïnvloeden als je zelf chips gaat maken. Hou je van zout? Gebruik dan wat zeezout voordat je de boerenkool bakt. Ben je meer van een wat sterkere smaak? Ga dan voor sojasaus of kokossnippers – alles mag! Andere smaken zijn knoflook, paprika, Italiaanse kruiden of peper, je kan het zo gek niet verzinnen.

Voordat je de boerenkool gaat bereiden is het belangrijk om de bladeren goed te oliën om ze zo knapperig mogelijk te krijgen. Smeer ze dus goed in met olie: of je nu voor olijfolie, avocado-olie, pindaolie of een ander soort olie gebruikt, het zorgt ervoor dat ze het beste eruit komen als je ongeveer een eetlepel olie gebruikt. Nu is het tijd om de boerenkool te roosteren. Des te langzamer en op een lagere temperatuur je de chips bakt, des te knapperiger ze worden. Verwarm je oven voor op 120 graden Celsius en verspreid de bladeren over een bakplaat met bakpapier. Zorg ervoor dat de bladeren niet overlappen, anders worden ze niet knapperig. Laat ze 50 minuten roosteren: haal ze uit de oven als ze droog en donkergroen zijn, wanneer ze bruin worden moeten ze gelijk uit de oven! Je kan natuurlijk ook een airfryer gebruiken, daar worden ze net zo crispy van. De perfecte snack voor tussendoor of voor een gezellig filmavondje!

Tekst Santé

Tip van de redactie

Samsung Galaxy Watch4
Samsung Watch4 Ad
Shop

Gerelateerde artikelen