World Food Day Liggend

Vind jij duurzaam voedsel belangrijk? Kijk naar de World Food Day online liveshow!

16 oktober is het weer World Food Day. Een dag die bedoeld is om wereldwijd in actie te komen en pleiten voor voldoende, gezond en duurzaam voedsel. Ons land doet mee met een online liveshow waarin chefs, deskundigen en voedselveranderaars te zien zijn.

Tijdens de online liveshow is de presentatie in handen van Helen Kranstauber en Ikenna Azuike en dit kun je tijdens de uitzending verwachten:

  • Live kookshow: Chef-kok Vanja van der Leeden rockt al jaren het culinaire landschap als kok en schrijver. Haar kookboek ‘Indorock’ werd het Gouden Kookboek van 2019. In de World Food Day Show kookt zij live een heerlijk Indisch gerecht mét lokale twist.
  • Food films: Hanna Verboom is filmmaker en sociaal ondernemer. Eind 2014 richtte zij Cinetree op: een filmplatform voor verhalen die langer bijblijven dan ze duren. Hanna neemt ons tijdens de World Food Day Show mee naar spraakmakende films over ons voedselsysteem in de Film Talks. Na de show zijn drie films te bekijken in de Food Film Bioscoop van Cinetree: Wasted! The Story of Food Waste (i.s.m. Samen Tegen Voedselverspilling), L’amour des Moules en Mothers of the Land (i.s.m. Oxfam Novib).
  • Talkshow: Hoe staat het er wereldwijd voor met voldoende, gezond en duurzaam voedsel voor iedereen? En welke impact heeft de coronacrisis op voedsel? In deze actiegerichte talkshow laten Leonie Barelds (Unicef) en Nout van der Vaart (beleidsadviseur bij Hivos) zien wat er wereldwijd gebeurt en wat jij in Nederland kan doen. Eva Koffeman (jongerenvertegenwoordiger biodiversiteit en voedsel voor het ministerie van LNV) spreekt over de grote rol die jongeren (van millennials tot Gen-Z) spelen bij de transitie naar een duurzamer voedselsysteem.
  • Voedselveranderaars in actie: Via video’s van verschillende voedselveranderaars wereldwijd krijgt de show zijn internationale karakter. Zo zijn er digitale bijdragen van Bram Wits (landbouwraad op de Nederlandse Ambassade) vanuit Ghana. Claire van Enk (founder Farm to Feed) spreekt tot het publiek vanaf haar huidige woonplaats in Kenia. Lianne de Bie, de directeur van het Slow Food Youth Network Nederland (SFYN) en Abdelhamid Idresse van online platform Boeren voor Buren presenteren Nederland.
  • Smaakmakers over de hele wereld: Voldoende, gezond en duurzaam voedsel voor iedereen, dat is de ambitie! We horen van verschillende smaakmakers wat dit voor hen betekent, waaronder Peruaanse topchef Palmiro Ocampo.

Meld je aan

Wil jij deze online liveshow zien? Dat kan en nog geheel gratis ook! Het enige wat jij hoeft te doen is je via www.worldfoodday.nl aanmelden om een plekje te bemachtigen en op de hoogte te blijven van het programma. De speciaal geselecteerde films over food van Cinetree zijn het hele weekend te bekijken.

Gerelateerde artikelen