Oreo Cheesecake 2100x1440

Vegan Oreo cheesecake

Het populairste recept van Lenna Omrani’s blog The Every Day Vegan is deze vegan Oreo cheesecake. Ben jij ook zo’n fan van chocolade en Oreo’s? Dan is dit recept echt wat voor jou. Makkelijk, no bake en je hebt maar een paar ingrediënten nodig.

Bereidingstijd

15 minuten 

Rusttijd

4 uur 

Hoeveelheid

8-12 stukken 

Tools

Steelpan, keukenmachine, ronde taartvorm (ø 24 cm) 

Ingrediënten

Voor de bodem: 

85 g plantaardige (room)boter 

30 Oreo-koekjes 

Voor de vulling: 

400 ml kokosmelk 

275 g pure chocolade (85% vaste cacaobestanddelen), in stukken 

4 el agavesiroop 

snufje zout 

Ter garnering

Oreo-koekjes, fijngehakt bramen

Bereiding

  1. Smelt de plantaardige (room)boter in een steelpan op middelhoog vuur. 
  2. Doe de Oreo-koekjes in de keukenmachine en maal ze in een paar minuten tot kruimels. 
  3. Voeg de gesmolten plantaardige boter toe en roer alles goed door elkaar. 
  4. Verdeel het mengsel over de bodem en randen van de taartvorm. Duw eerst de zijkanten goed aan en zorg dat je een rand hebt van een halve centimeter dik. Werk zo naar het midden van de taart toe en duw alles goed aan met je handen. Zet de vorm in de koelkast, terwijl je de vulling van de taart maakt. 
  5. Verwarm de kokosmelk in een pannetje op middelmatig vuur. Voeg de stukken pure chocolade toe aan de kokosmelk. Roer de chocolade door de kokosmelk. 
  6. Voeg de agavesiroop en het zout toe en roer goed door elkaar. 
  7. Zet het vuur uit als de chocolade is gesmolten en je een glad mengsel hebt. 
  8. Giet de vulling voorzichtig in de taartvorm. Zet de cheesecake in de koelkast en laat de taart minimaal 4 uur opstijven. 
  9. Garneer de taart met fijngehakte Oreo-koekjes en verse bramen.

Inspiratie nodig voor gezond tussendoortje en vegan eten? Every Day Vegan van Lenna Omrani (Kosmos Uitgevers, ISBN: 9789021581309).

Lennaomranikosmos
Bestel hier

Tip van de redactie

Springlane Kaia food processor
Food Processor Ad
Bestel hier