Vegan cookie dough
Wil jij punten scoren bij je vrienden en familie? Dan raad Lenna Omrani van The Every Day Vegan je dit verrassende dessert aan. Het deeg is op basis van kikkererwten en dus helemaal glutenvrij. Geloof maar, je proeft het niet!
Dit recept is voor 4 tot 8 porties, glutenvrij en sojavrij
Bereidingstijd
10 minuten
Tools
Keukenmachine
Ingrediënten
350 g kikkererwten uit blik, uitgelekt gewicht
4 el amandelpasta (of pindakaas)
3 el havermout
4 el agavesiroop
½ theelepel vanille-extract
mespuntje zout
50 g pure chocolade (70% vaste cacaobestanddelen), fijngehakt
Bereiding
- Laat de kikkererwten goed uitlekken en spoel ze vervolgens af.
- Doe de kikkererwten in een keukenmachine en voeg de amandelpasta, havermout, agavesiroop, het vanille-extract en zout toe. Mix tot een dik en romig mengsel. Voeg eventueel een scheutje plantaardige melk of meer notenpasta toe als het mengsel te dik is.
- Roer de gehakte chocolade door het kikkererwtenmengsel. Doe de cookie dough in een kom.
- Serveer de cookie dough meteen of zet hem nog even in de koelkast.
Vervangtip
Vervang de agavesiroop door 2 of 3 zachte medjoul dadels. Zorg dat de dadels zacht en/of geweekt zijn voor je ze in de keukenmachine doet.
Inspiratie nodig voor vegan eten? Every Day Vegan van Lenna Omrani (Kosmos Uitgevers, ISBN: 9789021581309).

Tip van de redactie
Springlane Kaia food processor
