Kabeljauw 1200 X 674

Recept: romige spaghetti met kabeljauw en broccoli

Jennifer en Sven van foodplatform Voedzaam & Snel weten hoe je lekker en gezond eet zonder dat dat duur of ingewikkeld hoeft te zijn. Dit recept voor romige spaghetti met kabeljauw en broccoli is perfect als doordeweekse healthy hap.

Als oprichters van het populaire healthy foodplatform Voedzaam & Snel laten Jennifer en Sven zien hoe makkelijk en betaalbaar een gezonde leefstijl is. Inspiratie voor recepten halen ze uit hun eigen drukke gezinsleven. Jennifer: “We willen mensen helpen op een makkelijke en toegankelijke manier gezonder en gevarieerder te eten. Zonder dat ze dure superfoods hoeven kopen en zonder ‘extremen’. Wij zullen nooit zeggen dat je brood, vlees of alle dierlijke producten moet skippen. Wel helpen we mensen om bewuste keuzes te maken. Om bijvoorbeeld eens op een etiket te kijken welke ingrediënten een product bevat.”

Sven: “Een van onze speerpunten is: zo natuurlijk mogelijk. Geen pakjes en zakjes, dat is helemaal niet nodig. En weinig geraffineerde producten. Onze gerechten bevatten veel groente, volkoren granen, peulvruchten en noten. Rijk aan voedingsstoffen dus. Je kunt eindeloos variëren. Om ‘gezond eten’ hangt soms een raar sfeertje, maar met de goede producten is het helemaal niet ingewikkeld. En het is snel te maken.”

Dit heb je nodig: 

Voor 2 personen

2 kabeljauwhaasjes (diepvries, ongeveer 225 g)

140 g spaghetti

500 g broccoli 

1 ui

1 teen knoflook

Peper en zout uit de molen

200 g crème fraîche

25 g geraspte Parmezaanse kaas

Zo maak je het:

Laat de kabeljauw ontdooien en dep droog met keukenpapier. Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking. Breek de broccoli in roosjes en kook in 8 minuten beetgaar. Snipper intussen de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de kabeljauw in blokjes. Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit de ui. Voeg de knoflook en de kabeljauw toe en bak de vis met een beetje peper en zout in 5-8 minuten gaar. Giet de broccoli af en laat goed uitlekken. Giet de spaghetti af, schep de crème fraîche erdoor en voeg een beetje grove peper en zeezout toe. Schep de groenten en de vis door de pasta. Garneer de spaghetti met de Parmezaanse kaas.

Deze recepten komen uit 50X lekker gezond & betaalbaar – Recepten voor elke portemonnee, Jennifer & Sven € 17,50 (Kosmos Uitgevers)

Favoriet van de redactie

BK Bourgogne braadpan

Bk Braadpan Ad
Shop