Recept voor een gemakkelijk vegan ontbijt met frambozen
10 oktober 2023
Een keer iets anders dan je schaaltje yoghurt of bruine boterham in de ochtend? Marieke Wyns, ook wel bekend als @chezmariette, deelt in haar nieuwe bakboek Het vegan bakboek een heerlijk recept voor gebakken peanutbutter en frambozen havermout. Dat wordt weer uitkijken naar het ontbijt.
Vegan bakken, dat kan ook heel lekker en afwisselend zijn. Dat laat Marieke (@chezmariette) zien in haar nieuwe boek Het vegan bakboek. Dat staat vol met 40 plantaardige recepten en handige tips voor het gebruik van de juiste ingrediënten. Ze deelt met ons een recept voor een heerlijk vernieuwend, plantaardig en gezond ontbijt.
Nodig voor het vegan ontbijt
- 2 (of 3) kleine ovenschaaltjes
- weegschaal
- maatbeker
- 1 grote mengkom
- pureestamper
- maatlepels
- pannenlikker
Ingrediënten
- 2 zeer rijpe bananen (hoe meer vlekjes, hoe meer smaak!)
- 140 gram appelmoes
- 80 milliliter agave
- 2 eetlepels rijstmelk (of een andere plantaardige melk, je kunt zelfs chocolademelk gebruiken)
- 40 gram smooth peanutbutter
- 200 gram haver
- 1 eetlepel lijnzaad of chia (optioneel)
- 100 gram frambozen (diepvries of vers)
- half handje pinda’s
Lees ook: snackrecept: sinaasappeltruffels met chipzaad, dadels en amandelen
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C en zet de ovenschaaltjes klaar.
- Doe de bananen, de appelmoes, de agave en de rijstmelk in de mengkom en prak alles met een pureestamper. Meng hier nog 2/3 van de peanutbutter bij met de pannenlikker.
- Voeg de haver en eventueel het lijnzaad of chiazaad toe en meng goed.
- Meng de frambozen erbij en verdeel het mengsel over de schaaltjes, sprenkel er de rest van de peanutbutter over en werk eventueel af met nog wat pinda’s.
- Zet de schaaltjes in de oven gedurende 18 à 20 minuten of tot de bovenkant mooi goudbruin is.
Wil je meer informatie over het Het vegan bakboek? Klik dan op onderstaande button.
Het vegan bakboek
Recept: Het vegan bakboek (uitgeverij Lannoo)
Beeld: Heikki Verdurme