Krieltjes Bloemkool 1200 X 674

Recept: krieltjes met bloemkool uit de oven

Jennifer en Sven van foodplatform Voedzaam & Snel weten hoe je lekker en gezond eet zonder dat dat duur of ingewikkeld hoeft te zijn. Hun recept voor krieltjes met bloemkool uit de oven zit vol smaak met een verrassende crunch, én is vriendelijk voor je portemonnee.

Als oprichters van het populaire healthy foodplatform Voedzaam & Snel laten Jennifer en Sven zien hoe makkelijk en betaalbaar een gezonde leefstijl is. Inspiratie voor recepten halen ze uit hun eigen drukke gezinsleven. Jennifer: “We willen mensen helpen op een makkelijke en toegankelijke manier gezonder en gevarieerder te eten. Zonder dat ze dure superfoods hoeven kopen en zonder ‘extremen’. Wij zullen nooit zeggen dat je brood, vlees of alle dierlijke producten moet skippen. Wel helpen we mensen om bewuste keuzes te maken. Om bijvoorbeeld eens op een etiket te kijken welke ingrediënten een product bevat.”

Sven: “Een van onze speerpunten is: zo natuurlijk mogelijk. Geen pakjes en zakjes, dat is helemaal niet nodig. En weinig geraffineerde producten. Onze gerechten bevatten veel groente, volkoren granen, peulvruchten en noten. Rijk aan voedingsstoffen dus. Je kunt eindeloos variëren. Om ‘gezond eten’ hangt soms een raar sfeertje, maar met de goede producten is het helemaal niet ingewikkeld. En het is snel te maken.”

Dit heb je nodig: 

Voor 2 personen

Dit heb je nodig:

400 g krieltjes

1 bloemkool 

1 rode ui 

2 tenen knoflook 

1 el olijfolie 

Versgemalen zout

50 g walnoten 

½ el honing

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 °C (hetelucht). Snijd de krieltjes in kleine stukjes en breek de bloemkool in roosjes. Snipper de rode ui en pel de tenen knoflook. Leg de krieltjes, de knoflook en de ui in een ovenschaal. Voeg de olijfolie en een beetje grof zout toe en meng goed. Gaar de krieltjes 15 minuten in de oven en voeg vervolgens de bloemkool toe. Laat de groenten nog 25 tot 35 minuten in de oven, totdat de krieltjes en de bloemkool gaar zijn. Verkruimel de walnoten en rooster kort met de honing in een pan. Voeg de walnoten toe aan de groenten.

Deze recepten komen uit 50X lekker gezond & betaalbaar – Recepten voor elke portemonnee, Jennifer & Sven € 17,50 (Kosmos Uitgevers)

Favoriet van de redactie

BK Bourgogne braadpan

Bk Braadpan Ad
Shop