Recept: zomerfruitsalade met kip
1 juli 2020
Zin in een lekker zomerse salade? Maak er eens een van aardbeien! Zoals deze zomerfruitsalade met kip. De kleur knalt van je bord!
Voor 4 personen, bereidingstijd 25 minuten
Ingrediënten
- 2 kipfilets van elk 125 g
- 1 tl paprikapoeder
- 400 g minimozzarella
- 1 rode ui
- ½ krop ijsbergsla
- 100 g rucola
- 1 kropje radicchio
- 250 g aardbeien
- 150 g frambozen
- 1 el honing
- 2 el witte
balsamicoazijn - 4 el druivenpitolie
- 60 g geroosterde walnoten, gehakt
Bereiding
- Bestrooi de kip rondom met zout, peper en paprikapoeder. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de filets in 10-12 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen en snijd de kipfilets in dunne plakjes.
- Laat intussen de bolletjes mozzarella uitlekken.
- Pel en halveer de ui, snijd in dunne reepjes. Maak de sla schoon, snijd de ijsbergsla in reepjes en scheur de rucola en radicchio in stukjes.
- Verwijder de kroontjes en snijd de aardbeien in stukjes.
- Prak de frambozen met een vork en meng met de honing, azijn en druivenpitolie. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
- Rangschik alle salade-ingrediënten decoratief op de borden en besprenkel met de frambozenvinaigrette. Maal er wat peper over en bestrooi met de walnoten.
In het juni-nummer van Santé dat nu verkrijgbaar is, hebben we nog twee overheerlijke recepten van salades met aardbeien voor je!
Recept en beeld: BeeldigBeeld/Stockfood