Zomerfruitsalade

Recept: zomerfruitsalade met kip

Zin in een lekker zomerse salade? Maak er eens een van aardbeien! Zoals deze zomerfruitsalade met kip. De kleur knalt van je bord!

Voor 4 personen, bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten

  • 2 kipfilets van elk 125 g
  • 1 tl paprikapoeder
  • 400 g minimozzarella
  • 1 rode ui
  • ½ krop ijsbergsla
  • 100 g rucola
  • 1 kropje radicchio
  • 250 g aardbeien
  • 150 g frambozen
  • 1 el honing
  • 2 el witte
    balsamicoazijn
  • 4 el druivenpitolie
  • 60 g geroosterde walnoten, gehakt

Bereiding

  • Bestrooi de kip rondom met zout, peper en paprikapoeder. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de filets in 10-12 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen en snijd de kipfilets in dunne plakjes.
  • Laat intussen de bolletjes mozzarella uitlekken.
  • Pel en halveer de ui, snijd in dunne reepjes. Maak de sla schoon, snijd de ijsbergsla in reepjes en scheur de rucola en radicchio in stukjes.
  • Verwijder de kroontjes en snijd de aardbeien in stukjes.
  • Prak de frambozen met een vork en meng met de honing, azijn en druivenpitolie. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
  • Rangschik alle salade-ingrediënten decoratief op de borden en besprenkel met de frambozenvinaigrette. Maal er wat peper over en bestrooi met de walnoten.

In het juni-nummer van Santé dat nu verkrijgbaar is, hebben we nog twee overheerlijke recepten van salades met aardbeien voor je!

Recept en beeld: BeeldigBeeld/Stockfood

Gerelateerde artikelen