Recept voor quesadilla met gegrilde bloemkool
12 maart 2019
Deze quesadilla met gegrilde bloemkool is lekker en voedzaam.
Ingrediënten voor quesadilla met gegrilde bloemkool
Voor 4 personen
- 1 kleine bloemkool, in schijfjes gesneden
- 1 el Santa Maria Red Jalapeño
- 1 pak Santa Maria Tortilla Original Medium
- 300 g belegen kaas, geraspt
- 100 g geroosterde hazelnoten, grof gehakt + enkele extra voor de garnituur
- 1 bosje verse koriander
- 1 el olie
Bereidingswijze
1. Rooster de bloemkool in een pan totdat de bloemkool licht goudkleurig en watzachter is.
2. Leg op elke tortilla’s een aantal jalapeño’s.
3. Meng de bloemkool, de geraspte kaas en de hazelnoten in een slakom, verdeel het mengsel daarna over de tortilla’s, maar leg het enkel op een helft van de tortilla.
4. Vouw de tortilla’s en druk licht aan.
5. Bak de tortilla’s in olie op middelmatig vuur, aan beide zijden totdat ze lekker krokant en goudkleurig zijn en de kaas gesmolten is.
6. Voeg nog wat jalapeño’s toe en besprenkel met de gehakte koriander en de
hazelnoten.
7. Snijd driehoeken van elke quesadilla en serveer!
Ontdek alle producten van Santa Maria.
Recept en beeld: Santa Maria