category colour brushLekker

Recept voor pizza met vijgen

Deze pizza met vijgen doet het ook goed op een borrelplank. Hou er rekening mee dat het deeg dat je vers maakt meerdere keren moet rijzen.

Ingrediënten
Voor 4 pizza’s

  • 10 g verse gist
  • 1 dl DREAM Almond Oat, lauw opgewarmd
  • 7 cl water, lauw opgewarmd
  • 300 g bloem
  • ½ tl zout
  • 1,5 el olijfolie
  • 1 handje bloem
  • 2 el olijfolie
  • 2 el rozemarijn, fijngesneden
  • ¼ tl pili pili in vlokken
  • 4 verse vijgen, in kwartjes
  • 8 plakjes pancetta
  • handvol rucola

Aan de slag

1. Los de gist op in de lauwe Almond Oat drank en het lauwe water. Zet opzij en laat het 10 minuten rusten. Meng met behulp van een keukenmachine de bloem met het zout. Voeg daarna het rijstdrank/gistmengsel en de olijfolie toe. Kneed het deeg tot een bal. Bestrooi het deeg met wat bloem. Doe het deeg in een kom. Dek af met plastic folie. Laat 1 uur bij kamertemperatuur rijzen.

2. Ontgas het deeg. Je kunt het overtollig gas verwijderen door met de vuist op het deeg te stompen. Laat het deeg daarna nog 30 minuten reizen.

3. Verdeel het deeg in 4 stukken en maak er ballen van. Dek ze af met plastic folie. Zet gedurende 10 minuten apart. Deze ballen pizzadeeg gaan nog wat rijzen. Rol met behulp van een deegroller het deeg zo dun mogelijk uit.

3. Verwarm een ​​grill voor. Smmeer de pizzabodems aan beide kanten in met wat olijfolie. Gril ze 4 minuten per kant. Bestrijk de bovenkant van de pizza’s opnieuw met olijfolie. Bestrooi met rozemarijn en pili pili in vlokken. Garneer met vijgen, pancetta en rucola.

4. Voor een friszure toets kun je er wat balsamicocrème over sprenkelen.

Eet smakelijk!

Beeld en recept: DREAM

Santé

in je brievenbus?

Bestel nu

Als eerste op de hoogte?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Santé!

  • Pinterest