Recept voor pho van biefstuk met rijstnoedels
7 september 2022
Heerlijke noedelsoep met verschillende toppings.
Ingrediënten
Licht hoofdgerecht voor 4 personen
- 8 dl (homemade) runderbouillon
- 3 cm verse gember
- 1 gedroogde peper
- 1 bosje bosui
- 1 tl suiker
- 2 el vissaus of 2 ansjovisjes
- 1 pijpje kaneel
- 2 stukken steranijs
- 1 tl korianderzaad
- ½ tl venkelzaad
- ¼ Chinese kool
- 200 g dikke rijstnoedels
- 300 g biefstuk
- 2 el rijstkiemolie
- klein bosje koriander
- 6 takjes munt
- 1 rode peper
- 2 limoenen
Bereiding
Snijd de gember in plakjes, de bosui in stukjes en de Chinese kool in dunne reepjes. Verhit de bouillon, voeg de gember, het wit van de bosui, vissaus, suiker, specerijen en de Chinese kool toe en laat alles 10 minuten zachtjes koken. In die tijd kun je mooi het vlees bakken. Bestrooi het eerst met zout en peper en bak het twee minuten per kant in de hete olie of op de grill. Laat daarna afgedekt rusten. Snijd vervolgens in dunne plakjes.
Pluk de blaadjes van de munt, snijd de koriander grof, snijd de peper in dunne ringetjes en een limoen in dunne partjes. Verwarm de noedels in de hete, geurige bouillon. Verdeel over vier kommen. Leg er de blaadjes munt, koriander, peper, partjes limoen, het groen van de bosui en de reepjes biefstuk op. Pers het sap van de tweede limoen uit over de soep. Serveer direct.
Fotografie: Aiala Hernando | Styling: Cyn Ferdinandus | Foodstyling: Bart Stuart