category colour brushLekker

Recept voor knapperige spinaziesalade met verse makreel

Je lichaam maakt vitamine D aan onder invloed van zonlicht. Toch kun je ook uit bepaalde voedingsmiddelen vitamine D halen, uit makreel bijvoorbeeld. Help je lichaam een handje en maak deze spinaziesalade met verse makreel klaar.

Ingrediënten voor 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten

  • 400 g verse makreelfilet, zonder huid
  • 2 el citroensap
  • 100 g babyspinazie
  • 1 gele paprika  
  • 250 g kerstomaatjes  
  • 2 nectarines  
  • 100 g peultjes  
  • 4 el wittewijnazijn
  • 2 tl grove mosterd
  • 1 tl ahornsiroop
  • 4 el raapzaadolie
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • Extra nodig: stoommandje of bakpapier

Aan de slag

  1. Controleer de makreel op graatjes. Bestrooi de filets met peper en zout en druppel het citroensap erover. Leg de filets naast elkaar in een stoommandje of in bakpapier, of gebruik een stoomoven of -apparaat. Stoom de vis afgedekt in 5-7 minuten gaar boven een laagje kokend water. Garen in de magnetron kan ook.
  2. Maak intussen de salade. Was en droog hiervoor de spinazie. Was en halveer de paprika, en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika in dunne reepjes. Halveer de tomaatjes. Schil en halveer de nectarines, verwijder de pit. Snijd de nectarines in partjes. Haal de peultjes af, was ze en halveer ze in de lengte.
  3. Klop een dressing van de azijn, mosterd, siroop en olie. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de makreel in stukjes. Hussel in een slakom de spinazie losjes met de tomaatjes, nectarine, paprika en peultjes. Schep de makreel erdoor. Verdeel de salade over 4 borden en lepel de dressing erover.

In het aprilnummer van Santé lees je meer over vitamine D.

Beeld en recept: BeeldigBeeld/StockFood

Santé

in je brievenbus?

Bestel nu

Als eerste op de hoogte?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Santé!

  • Pinterest