Placeholder

Recept voor auberginebootjes met Pulled Oats

Misschien heb je ze al gezien bij Albert Heijn: Pulled Oats van Gold & Green. Een vleesvervanger en volwaardige eiwitbron. Maar wat maak je ermee? Wat dacht je van deze auberginebootjes.

Ingrediënten voor auberginebootjes

  • 1 pak Pulled Oats® Tomato
  • 2 aubergines
  • 200 g verse spinazie
  • 2 knoflooktenen
  • 2 mozzarellabollen, 125 g per stuk
  • 250 g cherrytomaten
  • Verse basilicum
  • Zout
  • Zwarte peper
  • Olie

Bereidingswijze auberginebootjes

1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Was de aubergines en snijd ze in de lengte in plakken van ongeveer een centimeter dik.
3. Smeer beide kanten van de aubergineplakken in met olie en breng op smaak met peper en zout. Bak ze 15 minuten in de oven.
4. Bak de spinazie samen met knoflook in een pan met olie. Voeg de Pulled Oats toe en bak 1-2 minuten. Snijd de cherrytomaten en mozzarella in plakjes. Haal de aubergineplakken uit de oven en leg daar de toppings bovenop. Bak deze 10-15 minuten of totdat ze zacht zijn.
5. Garneer de aubergines met basilicum, zout en een snufje zwarte peper.

Eet smakelijk!

Verkrijgbaarheid Pulled Oats

Pulled Oats is verkrijgbaar bij Albert Heijn, in de smaken ‘Naturel’ en ‘Tomaat’ voor een adviesprijs van €2,99. Kijk voor meer recepten op de website van Gold & Green.

Gerelateerde artikelen