Vietnamese salade

Recept: Vietnamese salade met pulled chicken en zoetzure chilidressing

Deze Vietnamese salade met pulled chicken ziet er niet alleen ontzettend goed uit, hij smaakt minstens net zo goed! Heerlijk voor een zomerse avond…

De gegrilde mango en zelfgemaakte zoetzure chilidressing voegen een verrassende smaak toe. Deze salade bevat enorm veel gezonde vetten en is daarom tijdens deze zomer van veel thuisblijven een ideale maaltijd. Wist je dat gezonde vetten niet alleen lekker zijn, maar ook goed zijn voor je hart? Dus aan de slag!

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 1 courgette
  • 1 mango (gegrild)
  • 100 g mihoen
  • 100 g wortel julienne
  • 100 g witte kool
  • 100 g ongezouten pinda’s
  • 2 limoenen
  • 10 g munt
  • 3 el sambal
  • 3 el Becel Olie Blend Classic
  • 4 el Becel Original voor koken en bakken
  • 1 el agavesiroop
  • zout en peper

Lees ook:Wat is hoisinsaus?

Bereidingswijze

  1. Verwijder de schil van de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Snijd het vruchtvlees in repen. Bestrijk de mango met Becel Original voor koken en bakken en grill de mango in een grillpan totdat de mango mooie grillstrepen heeft gekregen. Haal de mango uit de pan, bestrijk de kipfilet met Becel Original en grill totdat deze gaar is. Laat de kip afkoelen en trek de kipfilet met behulp van 2 vorken uit elkaar tot pulled chicken.
  2. Doe ondertussen de sambal, agavesiroop, Becel Olie Blend Classic en het limoensap in een kom en roer het geheel door elkaar. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  3. Kook de mihoen volgens de instructies op de verpakking gaar.
  4. Haal een courgette door een spiraalsnijder, snijd de munt grof en doe het geheel in een kom samen met de mihoen, wortel julienne, witte kool en pulled chicken.
  5. Schenk de zoetzure chilidressing over de Vietnamese salade en serveer met de gegrilde mango.

Recept en beeld: Becel

Gerelateerde artikelen