Sweet Chilisaus

Recept van Annemiek: sweet chilisaus

Santé’s Annemiek is niet zo van de kant en klare sweet chilisaus vol geraffineerde suiker en ‘andere meuk’. Ze maakt het veel liever zelf Supermakkelijk en zó lekker!

Dit heb je nodig

Voor 1 potje of flesje

  • 3 rode pepers
  • 2 tenen knoflook
  • 1 cm verse gember
  • 3 el honing
  • 150 ml water
  • 50 ml appelazijn
  • 1 tl vissaus
  • 2 tl maïzena
  • zonnebloemolie.

Extra nodig: staafmixer, weckpotje of -flesje

Zo maak je het

  • Verwijder de steeltjes en zaadlijsten van de pepers en bewaar van één peper de zaadjes. Snijd de pepers in stukjes.
  • Schil de gember en pel de knoflook, snijd beide fijn.
  • Verwarm de olie in een steelpan en fruit de pepers, knoflook en gember circa
    1 minuut. Schenk de honing erbij en blijf roeren. Voeg wanneer er belletjes ontstaan het water en de azijn toe. Laat 3-4 minuten zachtjes koken, zet dan het vuur uit.
  • Mix de saus met de staafmixer (laat er nog wat kleine stukjes in zitten). Voeg de vissaus toe en proef. Voeg eventueel naar smaak nog wat honing of vissaus toe.
  • Maak in een glas een glad papje van 2 theelepels maïzena en wat water. Schenk bij de chilisaus, zet het vuur weer aan en laat zachtjes koken tot de saus de gewenste dikte heeft.

Tip

Wil je een milde chilisaus? Gebruik de zaadjes van de peper dan niet. Houd je juist van extra pittig? Voeg dan meer zaadjes toe.

Bron: Santé juni 2020, tekst: Annemiek de Gier

Gerelateerde artikelen