recept annemiek

Recept van Annemiek: no knead-brood

Dit heerlijke ‘niet kneden’-brood (no knead-brood) is super makkelijk te maken. Het moet wel lang rijzen, maar verder heb je er nauwelijks werk aan.

Dit heb je nodig

  • 234 g tarwebloem
  • 234 g volkorenmeel
  • 2 g gist
  • 364 g water
  • 8 g zout.

Extra nodig: theedoek, vergiet, ovenbestendige braadpan of ¬glazen schaal met deksel.

Lees ook dit recept van Annemiek:Vegan ‘tonijn’ salade

Zo maak je het

  • Doe de ingrediënten in een grote kom en roer goed door.
  • Dek af en laat minimaal 12 uur staan tot het deeg goed is gerezen en bubbels heeft.
  • Bebloem je handen en schuif ze onder het deeg in de kom.
  • Vouw de onderkant naar boven, zodat je een soort bal krijgt (let op, het deeg is nogal plakkerig maar dat komt goed).
  • Leg de theedoek in het vergiet en bestrooi flink met bloem.
  • Leg de bal erin en maak hem met bebloemde handen nog wat ronder door het deeg van onderen naar binnen toe te vouwen. Laat nu weer 2 uur staan.
  • Verwarm de oven en de pan voor op 250°C. Leg het deeg in de hete pan, dek af en bak 30 minuten.
  • Haal daarna het deksel eraf en bak nog 20 minuten.

Gerelateerde artikelen