Tomaat paprikaspread

Recept van Annemiek: Italiaanse tomaat-paprikaspread

Zelf je dips en spreads maken is supermakkelijk, kost weinig tijd en is stukken lekkerder en gezonder dan een bakje uit de winkel. Santé’s Annemiek deelt elke maand een van haar favorieten. Deze keer: een Italiaanse tomaat-paprikaspread.

Deze spread is goddelijk op brood, crackers, rijstwafels of toastjes. Of rol hem in een wrap met avocado, rucola en pijnboompitten.

Ingrediënten

  • 2 zoete tomaten
  • 2 rode punt­paprika’s
  • 1 rode ui
  • 200 g kikkererwten, uit blik
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 el balsamicoazijn
  • 15 g verse basilicum

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de tomaten, paprika’s en rode ui in grove stukken. Giet de kikkererwten af en spoel ze met water. Doe alles in een ovenschaal en voeg een flinke scheut olijfolie toe. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, zwarte peper en zeezout.
  3. Zet de ovenschaal 20-25 minuten in de oven. Haal de groenten uit de oven en laat even afkoelen.
  4. Doe alles in de keukenmachine, voeg de balsamico en verse basilicum toe en maal tot een egale spread. Proef en voeg naar smaak extra kruiden of wat citroensap toe.
  5. De spread is in een afgesloten bakje in de koelkast vijf dagen houdbaar.

Bron: Santé november 2020, tekst: Annemiek de Gier

Gerelateerde artikelen