Courgette moutabal dip

Recept van Annemiek: courgette moutabal

Zelf je dips maken is supermakkelijk, kost weinig tijd en is stukken lekkerder en gezonder dan een bakje uit de winkel. Santé-columniste Annemiek heeft een heerlijk recept voor een courgette moutbal dip.

Ingrediënten

  • 1 flinke courgette
  • 50 ml tahin (sesampasta)
  • 25 g walnoten +  paar extra voor de garnering
  • ½ teen knoflook
  • sap van ½ citroen
  • gedroogde munt 

Bereiding

Snijd de courgette in blokjes.

  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de blokjes totdat ze gaar zijn. Laat afkoelen.
  • Pureer met een keukenmachine of staafmixer de courgette, tahin, walnoten, knoflook, het citroensap en de munt. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe om de dip smeuïger te maken.
  • Breng op smaak met zout en eventueel nog wat citroensap. Garneer vlak voor het serveren met wat olijfolie en ­walnoten. De spread is afgedekt in de koelkast ongeveer twee dagen houdbaar.

Tip 1: je kunt deze dip ook zonder walnoten maken. Garneer hem dan met bijvoorbeeld granaatappelpitjes en verse munt.

Tip 2: hou je van spicy? Voeg een fijngesneden groene chilipeper toe.

Bron: Santé februari 2020, tekst: Annemiek de Gier

Gerelateerde artikelen