suikervrij

Recept uit ‘Blij suikervrij zoet!’: sinaasappel- en chocoladekokosmakronen

Als je denkt aan suikervrij, dan hoeft dat echt niet te betekenen dat je afscheid moet nemen van zoet. Dat bewijst het kookboek ‘Blij suikervrij zoet!’ van Saskia Koopman. Santé mag een recept delen: sinaasappel – en chocoladekokosmakronen.

Wat heb je nodig:

  • Oven
  • Foodprocessor
  • Bakpapier
  • IJslepel
  • Ingrediënten voor ongeveer 7 kokosmakronen
  • 120 g kokosrasp
  • 1 el kokosmeel
  • Snuf Keltisch zeezout
  • 1 rijpe banaan à 100 g
  • 1 el kokosolie
  • 1/2 tl vanillepoeder
  • Rasp van 1 sinaasappel
  • 2 blokjes 99% pure chocolade of zelfgemaakte chocolade (pagina 89)

Bereiding

Bereidingstijd: 25 min.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng in een foodprocessor kokosrasp, kokosmeel en het snufje zout. Prak de banaan en voeg deze samen met de kokosolie, vanille en de rasp van een halve sinaasappel toe aan de foodprocessor. Mix totdat het goed vermengd is, maar niet te lang. Bekleed een rooster met bakpapier en schep met een ijslepel balletjes van het beslag op het rooster. Druk de balletjes goed aan, anders vallen de kokosmakronen snel uit elkaar. Bak de kokosmakronen af gedurende 15 minuten. Smelt dan de chocolade au bain-marie en sprenkel deze eroverheen. Rasp nog wat sinaasappelschil over de makronen en laat ze vervolgens goed afkoelen op het rooster. Deze kokosmakronen zijn lekker én snel gemaakt. De toevoeging van de chocolade is optioneel, maar wel extra feestelijk. Ik gebruikte de zelfgemaakte chocolade gezoet met ahornsiroop (pagina 89), maar je kunt ook gewoon een hele chocoladereep kopen in de natuurwinkel. (vegan, lactosevrij)

Boek Blij suikervrij zoet

Blijsuikervrijzoet Cover
Blijsuikervrijzoet Cover

Meer suikervrije maar zoete recepten vind je in het boek Blij suikervrij zoet van Saskia Koopman.

Gerelateerde artikelen