Recept: tortilla met gemengde paddenstoelen, kool en kaas
Tekst: Redactie Santé
5 april 2020
Wat ga jij vanavond eten? Trek in iets vegetarisch? Wat dacht je van een tortilla met gemengde paddenstoelen, kool en kaas? Een hele fijne combinatie!
Paddenstoelen hebben van nature een volle umami smaak. Wist je dat dit ook heel goed werkt op een tortilla? Maak de vulling extra spannend met de kruiden van Santa Maria, rode kool, chipotle en kaas. En blijft er wat over? Doe het in een bakje in de koelkast en gebruik het de volgende dag als toevoeging op een maaltijd.
Ingrediënten
Voor 4 personen
Gemengde paddenstoelen
- 500 g gemengde paddenstoelen
- 2 el olie
- 1 zakje Santa Maria Taco Seasoning Mix
- Chipotle kool
- 200 g rode kool
- 2 el olijfolie
- 1 limoen, alleen het sap
- 1 tl zout
- 1 el chipotle saus
Extra’s
- 1 verpakking Santa Maria Tortilla Original Small (8-pack)
- 100 g saladekaas
- ½ bosje koriander
Bereidingswijze
- Bak de paddenstoelen in olie tot ze zacht zijn, maar zonder ze daarbij te laten bruinen.
- Voeg de Seasoning Mix toe terwijl je goed blijft roeren, laat nog een minuut bakken.
- Snijd de rode kool in stukken en meng met olijfolie, chipotle saus, limoensap en zout.
- Gril of verwarm de tortilla’s in de magnetron.
- Leg de chipotle, kool en paddenstoelen op de tortilla. Maak af met wat kaas en koriander.
Recept en beeld: Santa Maria
Uit andere media
Meer van Santé