9364582 2100x1440

Recept: rabarbersalade met aardbei en mozzarella

De zure smaak van rabarber is een gevalletje love it or hate it. Maar combineer ‘m met aarbei en je krijgt een friszure zoetigheid waar je geen nee tegen kunt zeggen. Zoals in deze salade.

Rabarbersalade met aardbei en mozzarella

voorgerecht 

voor 4 personen

30 minuten bereidingstijd

Ingrediënten

300 gram rabarber

2 eetlepels olijfolie

150 gram aardbei

4 handenvol gemengde salade (kropsla, romaine, pluksla bijv.)

200 gram mozzarella

1 handvol basilicum

3 eetlepels olijfolie

3 eetlepels witte balsamicoazijn

3 eetlepels versgeperst sinaasappelsap

½ theelepel suiker

Bereidingswijze

Was de rabarber en trek eventuele stugge draden eraf. Snijd de stengels schuin in stukjes van 4-5 cm dik. Verhit de olie in een koekenpan en roerbak de rabarber op matig vuur 5-6 minuten. Laat afkoelen. Was de aardbeien kort in een bak koud water. Dep droog, verwijder de kroontjes en snijd de aardbeien in vieren. Was en droog de blaadjes sla. Laat de mozzarella uitlekken en snijd in blokjes. Pluk de steeltjes van de blaadjes basilicum. Klop een dressing van de olie, azijn en het sap. Breng op smaak met de suiker, wat versgemalen peper en zout. 

Doe de rabarber met de aardbeien, sla, basilicum en mozzarella in een slakom. Besprenkel met de dressing en hussel voorzichtig. Proef of er nog wat zout of peper bij moet en serveer direct.

Beeld: BeeldigBeeld